Την τελετή ορκωμοσίας της Δευτέρας σχολίασε ο Γιάννης Μπουτάρης στην τελευταία συνέντευξη Τύπου ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως τον στεναχώρησε όσα έγιναν και τον ενόχλησε το έντονο θρησκευτικό στοιχείο.
«Με ενόχλησε το παπαδαριό στην ορκωμοσία του Ζέρβα. Τις δυο προηγούμενες φορές ορκίστηκε με πολιτικό όρκο και προχθές είχε 12 παπάδες, από αρχιμανδρίτες μέχρι και μητροπολίτες. Κυριαρχούσε το παπαδαριό, με όλο το... σεβασμό προς τους παπάδες και προς τον Άνθιμο» (!!!)

 σχολίασε ο Γιάννης Μπουτάρης, αλλά τα βέλη του προς το νέο δήμαρχο δεν σταμάτησαν εκεί. Όταν ρωτήθηκε αν ο νέος δήμαρχος μπορεί να συνεχίσει το έργο του, ο ίδιος απάντησε: «πρέπει να δούμε τι θα συνεχίσει. Το δουλειά, δουλειά, δουλειά και κότσο βασιλιά δεν μου λέει τίποτα. Και εγώ ήμουνα στο δημαρχείο από τις 10:00 το πρωί έως τις 11:00 το βράδυ, και αυτό δουλειά δεν ήταν; Δεν μας έχει δείξει ακόμα το πολιτικό στοιχείο που μπορεί να ασκήσει». Επίσης αναφέρθηκε στη θέση του για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας. «Απίστευτη η θέση του νέου δημάρχου για την πεζοδρόμηση, που είπε να μη γίνει. Η σύμβαση υπογράφτηκε πριν από έναν μήνα για γραφειοκρατικούς λόγους. Εγώ μέχρι και αύριο μπορώ να υπογράφω συμβάσεις και όλα τα χαρτιά του δήμου. Από Δευτέρα ας έρθει αυτός να υπογράψει ο,τι θέλει».
https://www.makthes.gr