8.9.19

“ΣΔΟΕ” για τον έλεγχο των ΜΚΟ στην Ελλάδα ετοιμάζει η κυβέρνηση

ΟΙ ΜΚΟ στη πλειονότητά τους είναι ό,τι πιο αντιπαθητικό για το λαό μας.
Juan

Σε μία ριζική και άμεση κίνηση αναφορικά με το καθεστώς λειτουργίας των δεκάδων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα φέρεται να οδεύει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ η κυβέρνηση φέρεται να έχει αποφασίσει την δημιουργία ενός νέου μητρώου για τις ΜΚΟ καθότι αυτό που ήδη υπάρχει θεωρείται ως ξεπερασμένο.

Η εισήγηση για την δημιουργία ενός νέου μητρώου για τις ΜΚΟ προήλθε από τον αρμόδιο Υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αναφορικά με την δράση και τις σχέσεις τους με διάφορες συλλογικότητες των Εξαρχείων κατόπιν αστυνομικών επιχειρήσεων.
Συνολικά στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται στον τομέα του προσφυγικού 172 ΜΚΟ πολλές από τις οποίες πραγματοποιούν εξαιρετικό έργο όμως αρκετές επίσης δεν έχουν καθαρά κίνητρα και εμπλέκονται σε απόπτυες καταστάσεις και συνεργασίες.
Πολλές από αυτές ερευνώνται ήδη από τον Εισαγγελέα για ατασθαλίες και κακοδιαχείριση κονδυλίων που έλαβαν από την ΕΕ οργανισμούς και κράτη.
Για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας η ελληνική κυβέρνηση θα ιδρύσει μια ειδική υπηρεσία τύπου ΣΔΟΕ η οποία θα ερευνήσει μία μία τις 172 ΜΚΟ που υπάρχουν στην χώρα και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο επιτρέποντας την λειτουργία των οργανώσεων που δεν έχουν καταπατήσει το νόμο και εκτελούν το έργο τους σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες του ελληνικού κράτους.
Η συγκεκριμένη πολιτική απόφαση είναι ιδιαίτερα τολμηρή καθότι οι οργανώσεις αυτές τα τελευταία χρόνια έχουν ισχυροποιηθεί σοβαρά με την ανοχή της προηγούμενης κυβέρνησης εκμεταλλευόμενες την δυστυχία των προσφύγων και οικονομικών παράνομων μεταναστών που καταφθάνουν στην χώρα μας κάθε μέρα.
defence-point