17.9.19

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΗΠΑ: «Αναγνωρίσαμε τις τοποθεσίες εκτόξευσης στο Ιράν των πυραύλων που κτύπησαν την Aramco»

Αμερικανοί επίσημοι για πρώτη φορά, κατονόμασαν τις τοποθεσίες από όπου έφυγαν οι πύραυλοι cruise για να κτυπήσουν τις δύο εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία, προκαλώντας χάος στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CBS οι τοποθεσίες εκτόξευσης βρίσκονταν στο νότιο ιράν στη βόρεια απόληξη του περσικού Κόλπου.

Σε ερώτηση γιατί η σαουδαραβική Αεράμυνα δεν εντόπισε τους πυραύλους και τα drones οι ίδιοι Αμερικανοί επίσημοι δήλωσαν ότι αυτό έγινε καθώς η αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας ήταν στραμμένη προς τα νότια για τον κίνδυνο επιθέσεων από την Υεμένη.
Τα παραπάνω συμπεράσματα πρόκειται να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή.
Είναι η πρώτη φορά που το Ιράν καταδεικνύεται και επίσημα ως έδαφος από όπου προήλθε επίθεση κατά της Σαουδικής Αραβίας και τώρα όλα κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή.
: The US have identified the exact locations Iran used to launch drones and cruise missiles at the SA Oil Facility. The locations are in Southern Iran (Northern end of the Persian Gulf). SA Air Defenses were oriented towards the South (Houthi-threats) - @CBSDavidMartin
106 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

: US identified locations where cruise missiles were launched on Saudi Arabia