26.9.19

Ινδονησία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος από τα 6,5 Ρίχτερ


Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας ακόμη αγνοείται στην Ινδονησία μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που συγκλόνισε σήμερα το αρχιπέλαγος των Μολούκων, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε αρκετά κτήρια, αλλά και μία κατολίσθηση.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανή την ώρα που προσπαθούσε να γλιτώσει από τον σεισμό, ενώ ένας ακόμη αγνοείται μετά την κατολίσθηση, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ινδονησιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.
Ο σεισμός, που είχε μέγεθος 6,5 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 37 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αμπόν στην επαρχία Μολούκες, σημειώθηκε στις 8.46 τοπική ώρα (2.46 ώρα Ελλάδας). Ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί που σκόρπισαν τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής.
«Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Αμπόν και τα περίχωρά της», εξήγησε ο Ράχματ Τριγιόνο αξιωματούχος της υπηρεσίας μετεωρολογίας, κλίματος και γεωφυσικής της Ινδονησίας.
Η Ινδονησία βρίσκεται στο σημείο που ενώνονται τρεις τεκτονικές πλάκες, στη ζώνη του πυρός του Ειρηνικού, μια περιοχή με ισχυρή σεισμική δραστηριότητα. Στο αρχιπέλαγος υπάρχουν επίσης περισσότερα από 100 ενεργά ηφαίστεια.
Πέρυσι, στα τέλη Σεπτεμβρίου, σεισμός 7,5 βαθμών, που προκάλεσε και τσουνάμι, στο νησί Σουλαουέσι προκάλεσε μεγάλλες ζημιές στην περιοχή Πάλου. Περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αγνοούνται.
Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP
https://www.naftemporiki.gr/