25.9.19

Οι Δημοκρατικοί επιχειρούν να ανατρέψουν τον Ν.Τραμπ λόγω φόβου νέας ήττας στις εκλογές του 2020

Oι Δημοκρατικοί παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για να εμποδίσουν τον Ν.Τραμπ να κερδίσει την δεύτερη προεδρική του θητεία στις εκλογές του 2020, καθώς ξέρουν ότι δεν μπορούν με άλλους τρόπους πλην «σκανδάλων» να μειώσουν την επιρροή του στο εκλογικό σώμα.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα προχωρήσει σε μια επίσημη έρευνα σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής, δήλωσε απόψε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εποπτείας, Ρίτσαρντ Νιλ.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Βουλής, τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, ο Νιλ είπε ότι εκείνη αποφάσισε πως ήρθε η ώρα για κάτι τέτοιο, μια θέση που συμμερίζονται και οι πρόεδροι άλλων Επιτροπών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος αρνείται ότι ανέστειλε την καταβολή στρατιωτικής βοήθειας, ύψους σχεδόν 400 εκατομμυρίων δολαρίων, στην Ουκρανία προκειμένου να πιέσει τον Ζελένσκι να ξεκινήσει μια έρευνα που θα ζημίωνε τον Μπάιντεν, το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020. Νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ έκανε γνωστό ότι θα δώσει στη δημοσιότητα το πλήρες, απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνομιλίας που είχε με τον Ζελένσκι.
Η αλήθεια είναι η εξής: Οι Δημοκρατικοί βλέπουν πως δεν θα κερδίσουν τις εκλογές του 2020 και προσπαθούν να «πριονίσουν» την εκλογική επιρροή του Αμερικανούμ προέδρου ένα χρόνο πριν την διεξαγωγή τους.
Σχεδόν 400 μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020, η ενεργοποίηση αυτής της διαδικασίας, με την οποία η πλειονότητα των Αμερικανών εμφανίζεται να διαφωνεί σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, συνιστά μια κίνηση που στήνει το σκηνικό για μια σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Κογκρέσου και Λευκού Οίκου ενόψει των εκλογών του επόμενου έτους αλλά και μεταξύ των Δημοκρατικών με τους Ρεπουμπλικάνους.
Μην ξεχνάμε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ήδη έναν αποπεμφθέντα πρόεδρο στο παρελθόν, τον Ρίτσαρντ Νίξον.
Άμεση ήταν η αντεπίθεση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μέσω twitter κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς πως απαξιώνουν το έργο του Λευκού Οίκου με «ανοησίες ενός κυνηγιού μαγισσών». Οι εκλογές του 2020 πλησιάζουν και οι ΗΠΑ αναμένεται να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για πολλά «σκάνδαλα» ακόμα​«Σήμερα ανακοινώνω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων ξεκινά μια επίσημη έρευνα επί της διαδικασίας παραπομπής» του κ. Τραμπ δήλωσε αργά χθες η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι, έπειτα από μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που είχε με Δημοκρατικούς βουλευτές, δηλώνοντας ότι οι ενέργειες του Τραμπ φέρεται ότι υπομόνευσαν την εθνική ασφάλεια και παραβίασαν το Σύνταγμα των ΗΠΑ.
Ο Τζον Μπάιντεν δεν θεωρείται ικανός για να στερήσει μια δεύτερη προεδρική θητεία στο Ν.Τραμπ και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Δημοκρατικοί επέλεξαν αυτό τον δρόμο για να εμποδίσουν το Ν.Τραμπ να παραμείνει πρόεδρος.
Η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, ενέκρινε ένα ψήφισμα με το οποίο ζητείται να υποβληθεί στις Επιτροπές Πληροφοριών του Κογκρέσου –τόσο σε εκείνη της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και σε εκείνη της Γερουσίας– η καταγγελία που έκανε ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε τον Ιούλιο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία προέτρεψε τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του να στηρίξουν αυτό το ψήφισμα.
«Δεν μπορώ να φανταστώ κάποια νομικά έγκυρη ή σοβαρή αιτία» να προβάλει κανείς αντιρρήσεις, είπε ο Τσακ Σούμερ, υποστηρίζοντας ότι ο μοναδικός λόγος θα ήταν «να προστατευθεί ο πρόεδρος από την απόδοση ευθυνών».
Εν μέσω ανησυχιών για την πιθανότατα έναρξης της διαδικασίας καθαίρεσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, και μετά τις σκληρές δηλώσεις που έκανε ο τελευταίος για τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε με πτώση τη σημερινή συνεδρίαση.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε στις 26.807,77 μονάδες, μειωμένος κατά 142,22 μονάδες ή -0,53%. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, που έκλεισε στις 7.993,63 μονάδες, χάνοντας 118,84 μονάδες ή -1,46%.
Ο δείκτης Standard & Poor’s 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 2.966,60 μονάδες, με πτώση 25,18 μονάδων ή -0,84%.
«Στο τέλος, οι αγορές μάλλον αντιστάθηκαν γερά στο μπαράζ των δυνητικά αρνητικών ειδήσεων», σχολίασε ο Γκρέγκορι Βολόκιν, της Meeschaert Financial Services. Η «λέξη της ημέρας είναι αναμφισβήτητα η καθαίρεση», πρόσθεσε.
Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της Washington Post που ανέφερε πως η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι πρόκειται να ανακοινώσει αργότερα απόψε ότι θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα με το ερώτημα της παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. 
Η εφημερίδα επικαλείται στελέχη του Δημοκρατικού Kόμματος που της μίλησαν ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία τους.
Λίγο νωρίτερα, η ίδια η Πελόζι κατηγόρησε τον επικεφαλής της υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Τζόζεφ Μαγκουάιρ ότι, κατ’ εντολή της κυβέρνησης Τραμπ, παραβιάζει τον νόμο επειδή δεν παραδίδει στο Κογκρέσο την καταγγελία που έκανε ένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, μέλος και ο ίδιος μιας υπηρεσίας πληροφοριών. Απέφυγε όμως να διευκρινίσει ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές της.
Η καταγγελία αυτή υποβλήθηκε τον Αύγουστο και αφορούσε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στα τέλη Ιουλίου ο Τραμπ με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
pronews