15.9.19

Συριακά ΜΜΕ: 2000 ισλαμιστές από την Ιντλίμπ κατευθύνονται προς την Ελλάδα - Συνεχίζονται τα επεισόδια στην Κω (βίντεο)

Η Ελλάδα έχει -στα πλαίσια της άμυνας- δικαίωμα και υποχρέωση να αναχαιτίσει με κάθε τρόπο και με κάθε τίμημα την είσοδό τους στη χώρα.
Juan
Σύμφωνα με τη συριακή αφημερίδα Al-Watan, περισσότεροι από 2.000 ισλαμιστές από διάφορες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα), κατέφυγαν ως «πρόσφυγες» στην Τουρκία εγκαταλείποντας την επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

«Από την αρχή της αντιτρομοκρατικής επίθεσης του Συριακού Αραβικού Στρατού στην Ιντλίμπ στις 6 Μαΐου, τοπικοί λαθροδιακινητές και Τούρκοι συνοριοφύλακες διευκόλυναν την παράνομη είσοδο στην Τουρκία περισσότερων από 2.000 τρομοκρατών», ισχυρίζεται η εφημερίδα επικαλούμενη ως πηγές της τοπικούς μιντιακούς ακτιβιστές από την παραμεθόριο πόλη Χιρμπάτ Αλ Τζοζ στα δυτικά της επαρχίας Ιντλίμπ.
Το ίδιο δημοσίευμα τονίζει ότι οι περισσότεροι από τους τζιχαντιστές είναι μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων, όπως η Ταχρίρ Αλ Σαμ, η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας της Ιντλίμπ.
«Η τελευταίος προορισμός αυτών των τρομοκρατών είναι οι ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες θα φθάσουν μέσω της Ελλάδας», προσθέτει.
To Al-Watan υποστηρίζει ότι «πολλές ομάδες αυτών των ριζοσπαστών έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα, γεγονός που υπογραμμίζει τη σοβαρότητα των απειλών που πρόσφατα εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα ανοίξει τις πόρτες προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες, όπως συνέβη το 2015»,
Την ίδια στιγμή οι αλλοδαποί που βρίσκονται στην Κω συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, στέλνοντας μάλιστα κάποιους εξ αυτών στο νοσοκομείο.
Αναστάτωση επικράτησε γύρω στις 6 το απόγευμα στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης του Πυλίου στην Κω, όπου υπάρχει υπερπληθυσμός προσφύγων.
Η κατάσταση ήταν για αρκετή ώρα τεταμένη, με τους μετανάστες (οι περισσότεροι Σομαλοί), εξαγριωμένοι για τις συνθήκες δαβίωσής τους, να επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών που έχουν την ευθύνη φύλαξής τους.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν με χρήση χημικών για την εξομάλυνση της κατάστασης.
Από την συμπλοκή μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετανάστες για τις πρώτες βοήθειες καθώς και αστυνομικοί. Μάλιστα δύο από τους αλλοδαπούς (Σομαλοί) που μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, γύρω στις 23.00 το βράδυ δημιούργησαν επεισόδιο στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου και παρενέβη η αστυνομία οδηγώντας τους στο αστυνομικό τμήμα.

Εξαγριωμένοι απρόσκλητοι Αφρικανοί στην Κω, προκάλεσαν επεισόδια κι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στο δρόμο έξω από το hot spot, με συνέπεια να επέμβουν με γκλομπς και χημικά.
Υλικές ζημιές έχουν προκληθεί σε περιπολικά.
pronews