21.9.19

Εισαγγελική εντολή για εκκένωση 11 κτιρίων: Σύρος «οπλαρχηγός» μετέφερε τους αλλοδαπούς - «Οργωνε» την Ελλάδα


Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζονται για νέες επιχειρήσεις στα Εξάρχεια και στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας καθώς έλαβαν εισαγγελική εντολή για εκκένωση 11 κτιρίων που τελούν υπό κατάληψη.
Συνολικά τα κτίρια που τελούν υπό κατάληψη στην Αθήνα είναι 48. Για 11 από αυτά υπάρχει εισαγγελική εντολή ώστε να εκκενωθούν από την αστυνομία και να μεταφερθούν οι δεκάδες αλλοδαποί.

Επιπλέον, η Αστυνομία εντόπισε τον συντονιστή των καταλήψεων. Πρόκειται για έναν άνδρα από τη Συρία που έχει απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν και έστελνε "πρόσφυγες" στα κτίρια.
Πρόκειται δηλαδή επί της ουσίας για δουλέμπορο που "όργωνε" την Ελλάδα με παρουσία σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κρήτη, Λέσβο, Βοιωτία. Κάποιοι γύρω και μέσα από τα Εξάρχεια είχαν στήσει καλή μπίζνα με μεταφορές αλλοδαπών και εγκατάσταση τους σε κτίρια.
Αστυνομικές πηγές τονίζουν πως οι δυο καταλήψεις στην Αχαρνών έχουν συνδεθεί με τον 52χρονο που κατάγεται από την Συρία και μάλιστα διαμένει πολλά χρόνια στην Ελλάδα.
Το 2003 είχε συλληφθεί  στη Θεσσαλονίκη ύστερα από επεισόδια και μάλιστα για αυτή τη σύλληψη είχε ξεσηκωθεί ο αναρχικός χώρος, ενώ χρειάστηκε να γίνουν ακόμα και απεργίες πείνας.
Ταυτόχρονα, είχε εμπλοκή το 2009 για φορολογικές παραβάσεις στην Κρήτη όπου ζούσε το διάστημα εκείνο.
Έχει πολλές επαφές με μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ είχε δραστηριοποιηθεί και στη Λέσβο όταν είχαν ξεκινήσει  το 2015 και το 2016 οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές.
Όπως μάλιστα έχει δηλώσει ο ίδιος, είχε πολεμήσει  ως αρχηγός συγκεκριμένης δύναμης στο Λίβανο στο πλευρό των Παλαιστινίων, ενώ το 2017 οι Αρχές είχαν ασχοληθεί ξανά μαζί του -ακόμα και η Αντιτρομοκρατική-  καθώς υπήρχαν πληροφορίες για ένα παράνομο μουσουλμανικό νεκροταφείο το οποίο ήθελε ο ίδιος να δημιουργήσει στην περιοχή της Βοιωτίας.
pronews