7.8.19

( UPD) Νεκρή βρέθηκε η 35χρονη αστροφυσικός στην Ικαρία - Ήταν πλακωμένη από βράχο

Nεκρή εντοπίστηκε  η 35χρονη Βρετανίδα αστροφυσικός, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ικαρία.
Εντοπίστηκε σε δύσβατη χαράδρα σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από το ξενοδοχείο της .

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, εθελοντής πυροσβέστης που πραγματοποιούσε έρευνες στην περιοχή, εντόπισε το πτώμα της γυναίκας δίνοντας τέλος στο θρίλερ των 72 ωρών από την εξαφάνιση της. 
(upd 19:15) Σύμφωνα με διασώστη η γυναίκα εντοπίστηκε σε χαράδρα και ήταν ανάσκελα και πλακωμένη από βράχο.Ανάσκελα και με κομμάτια από βράχους επάνω της βρέθηκε νεκρή η άτυχη αστροφυσικός στην Ικαρία. 
 
Με αυτή την εξέλιξη, ενισχύεται το σενάριο που την ήθελε να είχε πάει για αναρρίχηση ή καταρρίχηση, ωστόσο ένας βράχος αποκολλήθηκε και την καταπλάκωσε, με συνέπεια να βρει ακαριαίο θάνατο. 
Η συγκλονιστική μαρτυρία του διασώστη:
Ο διασώστης Βαγγέλης Κριαράς σε συνέντευξή του στο OPEN έδωσε περισσότερο φως στην υπόθεση λέγοντας πως μάλλον ήταν ατύχημα:
Εκτίμησε πως έπεσε από ύψος 6 μέτρων, "προσπάθησε να αναρριχηθεί σε βράχο που αποκολλήθηκε, έπεσε και την καταπλάκωσε" "αν είχαμε βρει πιο σύντομα το σήμα του κινητού της μπορεί και να την είχαμε προλάβει, αν βέβαια δεν είχε ακαριαίο θάνατο", ενώ πρόσθεσε "ήταν δύσκολη η ανεύρεσή της περάσαμε 3 φορές από το σημείο",

Εντοπίστηκε πριν από λίγο από επίγειες δυνάμεις ερευνών, σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων περίπου, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, η σορός της 35χρονης υπηκόου Ηνωμένου Βασιλείου.
30 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές, το σημείο αποκλείστηκε και οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ έφθασαν στο σημείο για να ανασύρουν μαζί με πυροσβέστες το πτώμα της Νάταλι Κρίστοφερ. Επίσημα η Αστυνομία δεν έχει προβεί σε ταυτοποίηση, όμως το γεγονός ότι δεν έχει δηλωθεί άλλη εξαφάνιση στο νησί, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη Βρετανίδα αστροφυσικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τις πληροφορίες που τους παρέχει η τεχνολογία, συνεργάστηκαν με ειδικούς και κατάφεραν μέσω του σήματος που εξέπεμψε το κινητό και με την βοήθεια των δορυφορικών συστημάτων που πλέον είναι εξοπλισμένα τα περισσότερα κινητά να εστιάσουν στην χαράδρα.
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι χρησιμοποίησαν την υπηρεσία geo tagging και είχαν μια ξεκάθαρη εικόνα για το πού βρίσκεται το τηλέφωνο της Αγγλίδας. Από εκεί και πέρα, ήταν θέμα χρόνου ώστε οι ειδικές ομάδες των διασωστών να φτάσουν στο κινητό τηλέφωνο και την ιδιοκτήτρια του η οποία βρέθηκε νεκρή.
Το σημείο που βρέθηκε νεκρή η αστροφυσικός
Για τον εντοπισμό της στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση στο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Η 34χρονη αστροφυσικός Natalie Christopher μαζί με τον 38χρονο σύντροφό της από την Κύπρο έφτασαν στο νησί στις 3 Αυγούστου και διέμειναν σε ξενοδοχείο κοντά στον οικισμό Κεραμέ
Η 35χρονη αστροφυσικός αγνοούνταν από πρωί της Δευτέρας, όταν και φέρεται να βγήκε έξω για τρέξιμο. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να την εντοπίσουν με τις έρευνες να διεξάγονται από γη και αέρα. Σήμερα στην Ικαρία μετέβη και ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. με συσκευές γεωεντοπισμού για να βοηθήσουν στις έρευνες για την ανεύρεσή της.
Εντωμεταξύ χθες και χθες το απόγευμα ήρθε η απρόσμενη εξέλιξη, καθώς το κινητό της εξέπεμψε σήμα. Οι Αρχές έστειλαν δύο sms στο κινητό της, τα οποία δεν απαντήθηκαν, αλλά το περίεργο είναι πώς ένα 24ωρο μετά εντοπίστηκε σήμα και ψάχνουν πλέον να βρουν αν το άνοιξε η ίδια ή κάποιος άγνωστος.
Ωστόσο από το μεσημέρι της Τρίτης, η υπόθεση εξαφάνισης της 35χρονης πήρε άλλη διάσταση, καθώς στο δωμάτιο που έμενε μαζί με τον σύντροφό της βρέθηκαν αιματοβαμμένα χαρτομάντιλα στο μπάνιο και τρεις κηλίδες αίματος στο μαξιλάρι όπου είχε πλαγιάσει η αστροφυσικός.
Στην κατάθεσή του ο σύντροφός της απέδωσε την παρουσία αίματος σε ρινορραγία της κοπέλας το βράδυ πριν από την εξαφάνισή της. Τα ευρήματα εστάλησαν για εξέταση DNA και αυτό που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι αν το αίμα προήλθε από φυσική ρινορραγία ή από κάποιο χτύπημα. 

Η αδελφή της μίλησε στο Open και έδωσε το δικό της μήνυμα.  «Δεν γνωρίζω περισσότερες πληροφορίες για το πού μπορεί να είναι η αδελφή μου. Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τους φίλους της που είναι στην Ελλάδα και στην Κύπρο και ενημερώνομαι διαρκώς για την πορεία των ερευνών. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο σύντροφός της δήλωσε στους αστυνομικούς: «Ξύπνησα και δεν την βρήκα στο κρεβάτι μας. Αμέσως της τηλεφώνησα για να δω πού είναι. Μου απάντησε και μου είπε ότι έχει πάει για τρέξιμο. Μετά δεν μπορούσα να την βρω στο τηλέφωνο, ανησύχησα και γι’ αυτό δηλώνω την εξαφάνισή της».
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, κ. Θεοδωράκη, «την πρώτη μέρα, όταν έγινε η αναγγελία της εξαφάνισης, ο σύντροφος της 35χρονης αστροφυσικού ήταν πανικοβλημένος και στεναχωρημένος και αναρωτιόταν πού να πάει να ψάξει. Μάλιστα, στις πρώτες έρευνες που έγιναν, πήγε μαζί με την Πυροσβεστική». Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι τη δεύτερη μέρα ο 38χρονος σύντροφός της ήταν πολύ πιο ψύχραιμος και συνειδητοποιημένος, ζητώντας από τις Αρχές να έρθουν σε επαφή με την Πρεσβεία
O ιδιοκτήτης του καταλύματος ανέφερε οτι η αστυνομία είχε κλείσει το δωμάτιο όπου διέμενε το ζευγάρι για έρευνες και τότε ήταν που βρέθηκαν τα ματωμένα χαρτομάντηλα. Η είδηση της εξαφάνισης της Βρετανίδας αστροφυσικού στην Ικαρία, της δεύτερης επιστήμονος που χάνονται τα ίχνη της ενώ έκανε τζόγκινγκ σε ελληνικό νησί, έκανε το γύρο του κόσμου με τα βρετανικά ΜΜΕ να δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για την υπόθεση.
pronews.gr