1.8.19

Ποια τουρκικά F-35; Στο Αιγαίο η Τουρκία θα βομβαρδίζει πλέον με UAV Bayraktar!


Τα τουρκικά F-35 μπορούν να περιμένουν…Ο πραγματικός και άμεσος “πονοκέφαλος” για τις ελληνικές ΕΔ είναι τα εξοπλισμένα τουρκικά UAV, τα οποία επιβεβαιώθηκε ότι κάνουν επιθέσεις στη Λιβύη! Δεν μιλάμε πλέον για “αξιολογήσεις” και για “προσπάθειες πιστοποίησης” ή οτιδήποτε άλλο “δοκιμαστικό”. Οι Τούρκοι διαθέτουν πλέον στις επιχειρησιακές τους επιλογές και εξοπλισμένα UAV, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν άνετα στο Αιγαίο, όπως κάνουν και στη Λιβύη.

Το πόσο μεγάλη ζημιά μπορούν να κάνουν είναι ένα θέμα προς εξέταση. Όμως είναι ευνόητο ότι και …βαρελότα να έριχναν τα Bayraktar θα προκαλούσαν αναστάτωση και πανικό.
Οι πληροφορίες για τις επιθέσεις τουρκικών UAV έχουν γραφτεί εδώ και μέρες. Επιβεβαιώνονται πλέον στο 100%.
Η κυβέρνηση της Λιβύης με έδρα την Τρίπολη “βελτίωσε τις επιχειρησικές της ικανότητες της με την χρήση ένοπλων τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών τις τελευταίες εβδομάδες”, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο τρεις ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης, την οποία στηρίζει η Άγκυρα.
Οι δυνάμεις του Χάφταρ κατηγορούν την Τουρκία για χρηματοδότηση και εξοπλισμό ισλαμικών φατριών στη Λιβύη, παρά την επιβολή εμπάργκο όπλων από το 2011.
Η κυβέρνηση με έδρα την Τρίπολη επιβεβαιώνει για πρώτη φορά ότι έχει πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του Χάφταρ, ανέφερε το Bloomberg .
Δεν είναι γνωστό αν τα τουρκικά UAV είναι ικανά να πραγματοποιούν νυκτερινές επιθέσεις ακριβείας, γράφει το Bloomberg.
Η Άγκυρα έχει παραδώσει τα αεροσκάφη Bayraktar TB2 μαζί με ένα στόλο οχημάτων BMC Kirpi, στη Λιβύη.
militaire