5.8.19

Ελικόπτερο των Τούρκων επιτέθηκε και σκότωσε Τούρκους πολίτες (ΒΙΝΤΕΟ)


Επιθετικό ελικόπτερο του Τουρκικού Στρατού άνοιξε πύρ κατά Κούρδων χωρικών στη συνοριακή περιοχή Hakkari με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό ενός ακόμη.
Πιο αναλυτικά ελικόπτερο επιτέθηκε σε Κούρδους χωρικούς οι οποίοι επέστρεφαν από το Ιράκ όπου είχαν μεταβεί για να αγοράσουν αγαθά σε χαμηλή τιμή.

Η ομάδα των χωρικών αν και προειδοποιήθηκε από τον Τουρκικό Στρατό να σταματήσει δεν υπάκουσε και έτσι τα επιθετικά ελικόπτερα άνοιξαν πύρ κατά των χωρικών. Από την επίθεση σκοτώθηκε ένας 14χρονος και τραυματίστηκε ακόμη ένα άτομο.
Υπενθυμίζεται ότι η πλέον αιματηρή αναίτια επίθεση του Τουρκικού Στρατού κατά απλών πολιτών έλαβε χώρα στις 28 Δεκεμβρίου του 2011 πλησίον της πόλης Uludere όπου σκοτώθηκαν 34 Τούρκοι πολίτες εκ των οποίων οι 17 ήταν παιδιά. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

Hakkari’de sınır ticareti yapan köylülerin üzerine helikopterden ateş açıldı. 14 yaşındaki Vedat Ekinci öldürüldü, bir köylü ağır yaralandı https://evrn.sl/NydSbb?a=9a84e 
defence-point