18.8.19

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα - Κακούργημα οι μολότοφ και η δωροδοκία

Φυσικά και πρέπει να είναι κακούργημα (η  κατοχή και)  η χρήση μολότοφ, αφού είναι εκρηκτικός μηχανισμός και χρησιμοποιείται εναντίον προσώπων με σκοπό πρόκληση βαρέων η και θανατηφόρων σωματικών βλαβών ( ή αν θέλουν μερικοί,  απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο).
Juan

Σημαντικές αλλαγές στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα, φέρεται να εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ενόψει της έναρξης των εργασιών των μελών της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με αντικείμενο τις αλλαγές σε συγκεκριμένα άρθρα του.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ήδη επανεξετάζονται οι νομοθετικές προβλέψεις για τις πυρκαγιές και τους εμπρησμούς, η επαναφορά του άρθρου που σχετίζεται με τις επιθέσεις σε βάρος συμβολαιογράφων κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών, όπως και ενδεχόμενη αλλαγή της νομοθεσίας για την πρόκληση σωματικών βλαβών σε εφοριακούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Την ίδια ώρα, σχεδόν βέβαιη θεωρείται η επαναφορά του αδικήματος της κατοχής εκρηκτικών υλών (μολότοφ), σε κακουργηματική μορφή, όπως επίσης και η μετατροπή σε κακούργημα του αδικήματος της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου, από πλημμέλημα που είναι σήμερα, μετά τις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

https://www.liberal.gr