28.8.19

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικά μαχητικά πάνω από τη Χίο! - Δύσκολες ώρες στο Αιγαίο αλλά η ΠΑ μέχρι στιγμής επικρατεί...

Τουρκική φρενίτιδα στο Αιγαίο: Πάνω από τη Χίο πέρασαν πριν από λίγη ώρα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη!
Η τουρκική Αεροπορία έστειλε, μετά τα μαχητικά που πέταξαν πάνω από τη νήσο Παναγιά, άλλα δύο αεροσκάφη που πέταξαν πάνω από Οινούσσες και Χίο!

Πιο ειδικά δύο τουρκικά F-16, που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, πέταξαν πάνω από τις Οινούσες σε ύψος 22.000 ποδών, στις 15:14 μ.μ., και στη συνέχεια ο νούμερο ένα του σχηματισμού πέταξε πάνω από το βορειοανατολικό άκρο της Χίου στα 20.000 πόδια, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.
Ολα αυτά ενώ από το πρωί μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου έχουμε συνεχείς εξόδους τουρκικών μαχητικών από το προκεχωρημένο αεροδρόμιο του Ντάλαμαν όπου έχουν αναπτυχθεί αεροσκάφη από τις πτέρυγες μάχης του Μπαλίκεσιρ, της Μπαντίρμα και του Ικονίου.
Η κατάσταση εμφανίζεται αρκετά τεταμένη. Όμως για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό μέσα σε όλο αυτό υπάρχει ένα ενθαρρυντικό σημείο:
Τουλάχιστον χτες (για την σημερινή ημέρα θα έχουμε εικόνα αργά το βράδυ) από τις 19 εμπλοκές τα ελληνικά μαχητικά από την 115 Πτέρυγα Μάχης και το Καστέλλι επικράτησαν στις 14... κάτι που δείχνει ότι αν η Άγκυρα θεωρήσει ότι είναι κατάλληλη περίοδος για να προκαλέσει την Πολεμική Αεροπορία σε "θερμή" εμπλοκή, πιθανότατα θα βγει ηττημένη...
pronews