12.8.19

Άσκηση των Ελλήνων βατραχανθρώπων με ΗΠΑ, Γαλλία και Ισραήλ για κατάληψη εξέδρας πετρελαίου από τρομοκράτες

Οι Έλληνες βατραχάνθρωποι της ΜΥΚ συνασκήθηκαν με βατραχανθρώπους από την Γαλλία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ στην ανακατάληψη εξέδρας πετρελαίου από τρομοκράτες ή στην προστασία της από τρομοκρατικές ενέργειες.

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι από 04 έως 08 Αυγούστου 2019, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με τη φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟΝ και με Ομάδα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών στην πολυεθνική άσκηση ”MIGHTY WAVES 19”.
Πρόκειται για άσκηση τύπου “INVITEX”, η οποία διοργανώθηκε από το Ναυτικό του Ισραήλ και διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των δυτικών ακτών του Ισραήλ, ενώ περιελάμβανε και εν όρμω εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου της Χάιφα.
Τα κύρια αντικείμενα της άσκησης ήταν η συνεκπαίδευση στον τομέα της Θαλάσσιας Ασφάλειας, η αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων και απειλών στο θαλάσσιο περιβάλλον και η παροχή βοήθειας σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης των συμμετεχόντων.
Στην εν λόγω άσκηση, εκτός από την Ελλάδα και το Ισραήλ, συμμετείχαν με προσωπικό και μονάδες η Γαλλία και οι ΗΠΑ αλλά και σημαντικός αριθμός χωρών με παρατηρητές.
Η άσκηση αυτή είχε ως σκοπό να εκπαιδευτούν οι Έλληνες βατραχάνθρωποι στη νέα εποχή που έρχεται στην Ανατολική Μεσόγειο όπου οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου θα αποκτήσουν εξαιρετική σημασία και είδος εθνικής κυριαρχίας.
Όπως λοιπόν θα οι Έλληνες βατραχάνθρωποι θα υπερασπιστούν ελληνικό έδαφος το ίδιο θα κάνουν και με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης στην ελληνική ΑΟΖ.
Φυσικά η κατάληψη της εξέδρας μπορεί να γίνει ενάντια και σε άνδρες «εχθρικών κρατών» που αντιπροσωπεύουν παράνομα κρατικά συμφέροντα όπως στην περίπτωση της Τουρκίας.
pronews