15.7.19

Το Twitter σχολιάζει το επεισόδιο Βαρουφάκη στο Παρίσι: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»


Στην περίπτωση του περιστατικού που σημειώθηκε μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και ενός Γάλλου αστυνομικού, κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού, υπάρχουν δύο εκδοχές. Ποιό είναι το ψέμα; Ποιά είναι η αλήθεια; 

Αρχικά, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 λογομάχησε στη Γαλλία με έναν αστυνομικό, χωρίς, όμως, να συλληφθεί. Αμέσως μετά κυκλοφόρησε και σχετικό βίντεο για το επεισόδιο από την ιστοσελίδα Levante. Σε αυτό ο Γιάνης Βαρουφάκης τα ψέλνει στον αστυνομικό, λέγοντάς του ότι είναι «βίαιος, αγενής, όνειδος για τη γαλλική αστυνομία».
Σε αυτό που συμφωνούν και οι δύο πλευρές, οι οποίες και αλληλομηνύονται είναι ότι το περιστατικό όντως συνέβη, όταν η αστυνομία συνόρων της Γαλλίας (PAF) πραγματοποιούσε έλεγχο σε επιβάτες αεροσκάφους της Aegean Airlines, που είχε αναχωρήσει από το Κάιρο και είχε περάσει από την Αθήνα. Μεταξύ των επιβατών ήταν και ο πρώην υπουργός και νυν πολιτικός αρχηγός. Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν το επεισόδιο ως εξής: «Ένα άτομο έσπρωξε τους αστυνομικούς και κρατήθηκε. Στη συνέχεια εκνευρίστηκε και άρχισε να μιλά άσχημα και να έχει απειλητική συμπεριφορά», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Στην εκδοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο αστυνομικός επέδειξε αλλοπρόσαλλη και βίαιη συμπεριφορά, σπρώχνοντάς τον και κόβοντας τον δρόμο του. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Σπύρος Δερβενιώτης έκανε μία λεπτομερή ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια, αναφερόμενος στο επίμαχο περιστατικό. Εκεί περιγράφει πως αφότου ο Βαρουφάκης έδειξε τα ταξιδιωτικά του έγραφα στον αστυνομικό, εκείνος δεν του τα επέστρεψε.
Τον κοίταξε «μειδιώντας» και στάθηκε μπροστά του, μην αφήνοντάς τον να περάσει. Όταν εκείνος τον ακούμπησε στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί, ο τελευταίος αντέδρασε βίαια. Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε και μία επίσημη δήλωση: «Το μικρό αυτό δράμα από μόνο του ήταν άνευ σημασίας. Δυστυχώς, όμως, λέει πολλά για το μέγα δράμα μιας Ευρώπης που αποδομείται και, έτσι, αφήνεται όλο και περισσότερο σ’ έναν αυταρχισμό χωρίς ειρμό, χωρίς λογική».
Μετά το συμβάν, ο δικηγόρος του πρώην υπουργού Οικονομικών κατέθεσε μήνυση. Σ’ αυτή ζητείται επίσημη απολογία από τη γαλλική αστυνομία, όπως και επίπληξη των εμπλεκόμενων αστυνομικών. Από την πλευρά του, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός δήλωσε στον γαλλικό Τύπο ότι σκοπεύει επίσης να κάνει καταγγελία-μήνυση σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών.
Η επίμαχη στιχομυθία των δύο όπως καταγράφηκε στο βίντεο είναι:
-Βαρουφάκης: Ντροπιάζεις το γαλλικό έθνος.
- Αστυνομικός: Καθόλου, καθόλου…
- Βαρουφάκης: Είσαι βίαιος και είσαι αναιδής και θέλω να μιλήσω στον προϊστάμενό σου το καταλαβαίνεις;
- Αστυνομικός: Μετά…
- Βαρουφάκης: Όχι μετά. Τώρα! Θα πρέπει να με μετακινήσεις βίαια. Και δε σού ξαναμιλάω! Κάποιος άλλος πρέπει να έρθει να μού μιλήσει, όχι εσύ! Εσύ είσαι προβληματικό μέλος της αστυνομίας, ντροπή για το έθνος σου.
- Αστυνομικός: Οkay.
- Bαρουφάκης: Φέρε κάποιον άλλον εδώ… Μπλόκαρες τον δρόμο μου και άρχισες να με σπρώχνεις.
- (Τρίτο άτομο) Γιατί δεν μπορείτε να φύγετε;
- Βαρουφάκης: Δε με αφήνει!  Θα κάνω ό,τι θέλω, θα πηγαίνω πάνω-κάτω... Αν θέλεις μπορείς να με σταματήσεις. Σε προκαλώ!

«Ανεγκέφαλη καταστολή»
Το βίντεο δεν μπορεί να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, καθώς καταγράφει την αντίδραση του Βαρουφάκη στη δράση του αστυνομικού. Κοινώς δεν υπάρχει καταγεγραμμένο το τί προηγήθηκε για να προκαλέσει την οργή του. Το βέβαιο, όμως, είναι ότι ο αστυνομικός μετά βίας απαντάει στις δραματικές κατηγορίες του Έλληνα πολιτικού, χωρίς να προκαλεί δέος ή φόβο. Αντιθέτως, μοιάζει να βρίσκεται σε άμυνα.
Επίσης και η περιγραφή ενός αυτόπτη μάρτυρα δεν συνηγορεί υπέρ του προέδρου του ΜεΡΑ25, καθώς κάνει λόγο για σπρώξιμο από πλευράς του. Από την άλλη, δυσκολεύεται να φανταστεί κανείς ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών τσιμπήθηκε από μύγα και εντελώς αναίτια προκάλεσε έναν μίνι πανικό, υστεριάζοντας. Όπως και να έχει, το περιστατικό έγινε viral, με τους χρήστες του Διαδικτύου να το σχολιάζουν.
Οι περισσότεροι δεν τάχθηκαν υπέρ του Γιάνη Βαρουφάκη, ούτε φάνηκαν να πείθονται από τις καταγγελίες του περί «ξενοφοβίας και καταστολής». Δεν ήταν, μάλιστα, λίγοι εκείνοι που σχολίασαν αρνητικά το βίντεο, κάνοντας λόγο για «καθίβρυση του αστυνομικού», «τσιρίγματα» και άλλα παρόμοια. Σημείωναν ότι πρόκειται για κλασική αντίδραση «ξέρεις ποιός είμαι εγώ». Κάποιοι άλλοι –μειοψηφία είναι η αλήθεια– υιοθέτησαν την εκδοχή Βαρουφάκη και την άποψή του περί παθογένειας της εξουσίας, προβληματικής γαλλικής αστυνομίας, κλειστών συνόρων και άλλα παρεμφερή.
Πως θα σας φαινόταν αν ένας πρώην υπουργός/νυν βουλευτής μιας χώρας έλεγε σε έναν έλληνα υπάλληλο του αεροδρομίου/αστυνομικό ότι είναι η "ντροπή του έθνους του";

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη nasty woman

😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣Μα γιατί φέρονται έτσι στο....ψωνισμένο παγώνι μας?....κρίμα!....😉🦚🦚🦚
Είμαι σίγουρος ότι ο Βαρουφάκης είναι τύπος don't touch me. Ούτε καν σαν αστείο μεταξύ φίλων

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη .
Ο Βαρουφάκης έβαλε σε εφαρμογή το όνομα του κόμματός του. Ρεαλιστική Ανυπακοή. Α ναι, ξέχασα το πρώτο κομμάτι. Μοστράροντας Εαυτόν. Πάντα. Θα πεθάνει αλλιώς.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Travis Bickle
Ο Βαρουφάκης τσακώθηκε στο αεροδρόμιο διότι δεν επιτρέπονται παγώνια στην καμπίνα !

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη barouti


Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Διαπιστώνουμε ξεκάθαρα την διαφορά που κάνει το επιπλέον Νι στο όνομα Γιάν(ν)ης
Με 2 Νι κάνει μια ολόκληρη πόλη να καμαρώνει.
Με 1 Νι κάνει μια ολόκληρη χώρα να ντρέπεται.

Today is @Giannis_An34 Day in Milwaukee County! Congrats, Giannis!

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη .
Για να κάνεις τσαμπουκά σε αεροδρόμιο πρέπει να πάσχεις από Ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας ή να είσαι κοινωνιοπαθής με Αποκλίνουσα κοινωνική συμπεριφορά.
Υγιής άνθρωπος που να εκπροσωπεί, μάλιστα, τρίτους δεν είσαι πάντως.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Thimios Voulgaris
Ο Βαρουφάκης τόνισε 10 φορές ότι οι Γάλλοι αστυνομικοί του οφείλουν σεβασμό γιατί είναι "ευρωπαϊος πολίτης" και "μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου". Αν ήταν κοινός θνητός από την Αφρική δηλαδή θα ήταν οκ να του κάνανε καψόνια οι Γάλλοι

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Κοινός Νους

Ο προαγει τον νεοελληνικο πολιτισμο στο Εξωτερικο με το ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΡΕ; Μπραβο που στηριζει την χωρα εμπρακτα χαρις τους ψηφοφορους του στην Διεθνη Προβολη της ως την Παγκοσμια Ξεφτιλα.

pronews