6.7.19

!Βίντεο: Αυτά είναι τα τουρκικά S-400 - Κρεμλίνο: Την Κυριακή με An-124 φτάνουν στην Τουρκία

Την Κυριακή 7 Ιουλίου, φτάνουν με μεταφορικά αεροσκάφη της ρωσικής Αεροπορίας τα πρώτα συστήματα των S-400. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου  Dmitry Peskov κατά την τακτική συνάντησή του με τους δημοσιογράφους.
Ο Peskov αφού πρώτα διαβεβαίωσε ότι οι πρώτες παραδόσεις μερών του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος προχωρούν κανονικά σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι αυτές ξεκινούν αύριο:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω από το Κρεμλίνο ότι η πρώτη μεταφορά των συστημάτων υλοποιείται κανονικά όπως είναι προγραμματισμένο για τις 7 Ιουλίου».
Όπως έγινε γνωστό τα  δύο υποσυστήματα των δύο πυροβολαρχιών του συστήματος S-400 Triumf θα φορτωθούν σε δύο μεταγωγικά αεροσκάφη An-124 την Κυριακή 7 Ιουλίου σε ρωσική αεροπορική βάση και θα μεταφερθούν στην Τουρκία.
Οι Τούρκοι κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι αναγκάστηκαν να αγοράσουν τους ρωσικούς πυραύλους λόγω της άρνησης των ΗΠΑ να μεταφέρουν στην τουρκική αμυντική βιομηχανία την τεχνογνωσία του συστήματος Patriot σε περίπτωση που η Άγκυρα επέλεγε το σύστημα.
Σύμφωνα με τουρκικές πηγές τα συστήματα θα αφιχθούν στην αεροπορική βάση Akinci της Άγκυρας όπου και ένα εξ αυτών θα αναπτυχτεί για την προστασία της τουρκικής πρωτεύουσας.
Νωρίτερα το Haberturk είχε ανακοινώσει ότι η φόρτωση των συστημάτων θα ξεκινήσει την Κυριακή και ΄λοτρι αυτά θα φτάσουν την Δευτέρα, αλλά τώρα φαίνεται -και μετά τις δηλώσεις του Peskov- ότι θα γίνει τουλάχιστον μια ημέρα νωρίτερα.
Έτσι ο Eρντογάν δεν χρειάστηκε καν να εξαντλήσει τη διορία της 31ης Ιουλίου που τους είχαν θέσει οι ΗΠΑ για να αποφασίσει τι θα κάνει.
Τώρα το «μπαλάκι» μοιραία βρίσκεται στην Ουάσιγκτον η οποία θα πρέπει αυτή να αποφασίσει τώρα τι θα κάνει με την Τουρκία και τα F35
Βίντεο από τα τουρκικά S-400
Ένας Youtuber μπήκε μέσα σε ένα από τα οχήματα που μεταφέρουν το αντι-πυραυλικό σύστημα S-400 στη Ρωσία και έδειξε στην κάμερα με απλά λόγια πώς θα λειτουργεί το σύστημα.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τζεμ Κιράν βρέθηκε σε μία ρωσική έκθεση εξοπλισμών και επιχειρώντας να κάνει χιούμορ με το πολύ-συζητημένο οπλικό σύστημα, προσπάθησε -λίγο πριν φτάσει στην Τουρκία- να παρουσιάσει τις «αρετές» του συστήματος.
«Κυρίες και κύριοι, χαίρετε! Tο πήραμε και βγήκαμε στο δρόμο.
Ερχόμαστε! Σήμερα βρίσκομαι μπροστά στους πολύ-συζητημένους και πολύ-αμφιλεγόμενους S-400. Θα τους εξετάσω για εσάς.
Τώρα, αγαπητοί φίλοι, γνωρίζετε ότι για αυτό το όχημα, για αυτό το όπλο οι ΗΠΑ θα μας επιβάλουν κυρώσεις.
Το λάστιχο που βλέπετε πίσω μου, αγαπητοί μου φίλοι, μοιάζει με το λάστιχο που έχουν και στην Κωνσταντινούπολη τα οχήματα του δήμου για τις αποχετεύσεις. Μοιάζει με αυτό, αλλά δεν είναι το ίδιο. Αυτό το λάστιχο, αγαπητοί φίλοι, χρησιμοποιείται για να πυροδοτεί το όπλο του συστήματος.
Συνδέεται με έναν υπολογιστή και ο υπολογιστής γνωρίζει πότε το όπλο είναι γεμάτο.Τώρα θα περάσουμε μαζί στο πιο ‘θανατηφόρο’ μέρος αυτού του οχήματος. Εκεί που είναι οι σωλήνες και φεύγουν οι ρουκέτες, θα πάμε.
Η Τουρκία έχει αγοράσει, αγαπητοί φίλοι, 4 τέτοια οχήματα. Όπως βλέπετε αυτός είναι ένας σωλήνας. Το εσωτερικό του είναι όπως ένας κανονικός σωλήνας, που ξέρουμε. Aπό ατσάλι φαίνεται, αλλά από τι ατσάλι ακριβώς είναι φτιαγμένος δεν ξέρω, ούτε πως αντέχει με την τόση ζέστη που βγάζουν οι ρουκέτες, αλλά κάποιο ανθεκτικό υλικό πρέπει να έχει. Μοιάζει και με αλουμίνιο, αλλά ούτε αλουμίνιο είναι φυσικά. Τώρα αγαπητοί φίλοι θα περάσω στη θέση του οδηγού και θα τραβήξουμε βίντεο.
Να δούμε τι υπάρχει εκεί. Αυτή τη στιγμή είμαι μέσα, στη θέση του οδηγού. Έχει παρά πολλά κουμπιά και δείκτες. Δεν ξέρω τι είναι όλα αυτά, δεν μπορώ να τα καταλάβω. Όπως βλέπετε έχει ένα μεγάλο τιμόνι.
Έχουν αφήσει και γυαλιά μέσα. Έχει και σύστημα εξαερισμού, αλλά είναι πολύ παλιό. Δεν υπάρχει air condition σε αυτό το όχημα. Εδώ που κάθομαι, όπως βλέπετε κι εσείς, υπάρχουν απίστευτα πολλά συστήματα. Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς θα είναι όταν δουλεύουν. Θα παίρνει φωτιά εδώ μέσα.»
pronews