27.7.19

Η Ευρώπη αντιδρά: Παρελθόν σε λίγα χρόνια τα F-35 – Έρχονται υπερσύγχρονα μαχητικά από Ευρωπαίο κατασκευαστή


Σε λίγα χρόνια φαίνεται ως η Ευρώπη δεν θα έχει καμία ανάγκη τα αμερικανικά F-35, αφού τα νέα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, με ευρωπαίο κατασκευαστή, θα «σκίζουν τους αιθέρες».

H Ευρωπαϊκές χώρες φαίνεται πως αναπτύσσουν το δικό τους μαχητικό έκτης γενιάς. Τα μαχητικά με τεχνολογία Tempest και οπλισμό με λέιζερ προβλέπεται ότι θα τεθούν σε λειτουργία γύρω στο 2035.
Από τότε που τα ευρωπαϊκά όπλα σιώπησαν το 1945, η Ευρώπη ήταν ανέκαθεν στην τρίτη θέση στον παγκόσμιο αγώνα των εξοπλισμών.
Τα έθνη όπως η Βρετανία, η Γαλλία και η Σουηδία αν και έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία να σχεδιάσουν όπλα με καινοτόμες λειτουργίες, και σύμφωνα με το onalert, «χάνουν» από τις ΗΠΑ και την Ρωσία οι οποίες είναι πάντα πρόθυμες να δαπανήσουν τεράστιο μερίδιο του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού τους για τη στρατιωτική έρευνα και ανάπτυξη.
Αυτό το καθεστώς φαίνεται να αλλάζει. Στην αεροπορική έκθεση του Παρισιού την περασμένη εβδομάδα,παρουσιάστηκαν τα πρώτα σχέδιο ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους έκτης γενιάς από ευρωπαϊκό κατασκευαστή. Ένα πολεμικό μαχητικό έκτης γενιάς με ρίζες από όλη την Ευρώπη -Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία έχουν συμφωνήσει από κοινού το πρότζεκτ- θα μπορούσε να είναι για την Ευρώπη ότι τα μαχητικά  F-22 και F-35 για την Αμερική, ή τα Su-57 για τη Ρωσίας.

Το προσχέδιο του νέου μαχητικού είναι φτιαγμένο γύρω από φουτουριστικές έννοιες: προηγμένα stealth χαρακτηριστικά, πύραυλοι μακριάς εμβέλειας, λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης και η ανάγκη ενός και μόνου πιλότου για τη χρήση του. Φυσικά όλα αυτά είναι ακόμη πολύ θεωρητικά καθώς το σχέδιο έχει χρόνο εκπόνησις μέχρι και το 2035, παρόλα αυτά η αίσθηση είναι πως η Ευρώπη έχει βαρεθεί να δίνει λεφτά σε Ρωσία και Αμερική και ήρθε η ώρα να εξοπλίσει μόνη της του ουρανούς της.
Αρκεί όμως αυτή η νέα γενιά όπλων που για να έρθει η Ευρώπη  στο ίδιο επίπεδο με την Αμερική και τη Ρωσία;
Πάρτε μια ιδέα από τον πιθανό σχεδιασμό των μαχητικών:
μαχητικό
https://www.pentapostagma.gr