14.7.19

Όσο οι ΗΠΑ το...σκέφτονται για τα F-35 - Οι Τούρκοι συνεχίζουν να παραλαμβάνουν τους S-400

(Σας υπενθυμίζουμε πάλι: Και S-400 θα πάρουν οι Τούρκοι και F-35)Efenpress
Όσο οι Αμερικανοί το...μελετάνε για τις κυρώσεις, οι Τούρκοι συνεχίζουν σαν κύριοι την παραλαβή των S-400.
Η μεταφορά των πυραυλικών συστημάτων S-400 συνεχίζεται κανονικά, δήλωσε την Κυριακή το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η παράδοση των συστημάτων αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας S-400 συνεχίζεται όπως είχε προγραμματιστεί και το έκτο ρωσικό αεροσκάφος που μεταφέρει τμήματα S-400 προσγειώθηκε στο Murted Airbase έξω από την Άγκυρα, δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στο Twitter.
Ένα έβδομο αεροπλάνο προγραμματίζεται να φτάσει αργότερα την ίδια μέρα.
 Η Άγκυρα υπέγραψε σύμβαση το 2017 για να αγοράσει τα ρωσικά S-400s.
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ζήτησαν από την Τουρκία να αγοράσει πυραύλους των ΗΠΑ Patriot, υποστηρίζοντας ότι το ρωσικό σύστημα θα ήταν ασυμβίβαστο με τα συστήματα του ΝΑΤΟ και θα εκθέσει τα F-35.
Η Τουρκία, ωστόσο, τόνισε ότι το σύστημα S-400 δεν θα ενσωματωθεί στα συστήματα του ΝΑΤΟ και δεν θα αποτελούσε απειλή για τη συμμαχία.
Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις για την αγορά αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται να επικρατεί μία ασυνεννοησία μεταξύ State Department και Λευκού Οίκου σχετικά με τη σοβαρότητα των κυρώσεων, με κάποιους στην αμερικανική κυβέρνηση να κρατάνε σκληρή στάση (μη παράδοση των F-35) και άλλους -μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Τραμπ- πιο ήπια στάση έχοντας στο μυαλό τους πρώτα το οικονομικό.
Σε ρεπορτάζ του το Bloomberg υποστήριξε πως οι Αμερικανοί κατέληξαν σε κάποιες κυρώσεις, αλλά το θέμα των F-35 είναι ακόμα θολό, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις του Αμερικανού ΥΠΑΜ πως η Άγκυρα δεν θα τα παραλάβει,έγινε γνωστό πως αμερικανική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Άγκυρα για το "συζητήσει".
Βέβαια μέχρι να συνεννοηθούν και να καταλήξουν το πιθανότερο είναι ότι η Τουρκία θα έχει παραλάβει μέχρι και τα... S-500.
Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία είχε προτείνει πρώτα στην Ελλάδα την αγορά των S-400... αλλά.. (Δεν έδιναν "προμήθειες", τι άλλο; Juan)

Pronews