5.7.19

Captagon: Μια εβδομάδα και 20 άτομα για να ...μετρήσουν τα χάπια των εξτρεμιστών μουσουλμάνων!!!

Δεν φώναζαν έναν μαθητή της Γ΄Δημοτικού να τους βάλει να μετρήσουν πόσα χάπια αντιστοιχούν π.χ σε μισό κιλό και μετά να ζυγίσουν το σύνολο των χαπιών και να βρουν πόσα είναι, παρά μετρούσαν ένα -ένα χάπι, τη στιγμή που όλα τα χάπια είχαν το ίδιο βάρος; Τόση "μη εξυπνάδα" κατανεμημένη ισομερώς" σε τόσες Υπηρεσίες;Ίσως κάποιος (με ...πλούτο γνώσεων) θα πρέπει να "τους μιλήσει-όχι για τη...REXONA- αλλά για την απλή μέθοδο των τριών"
Juan
Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών χαπιών «CAPTAGON», γνωστά και ως «χάπια των εξτρεμιστών μουσουλμάνων», που έχουν κατασχεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η κοινή επιχείρηση έρευνας, από τους υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων και Λοιπών Ελεγχομένων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, με την συμμετοχή κλιμακίων των συναρμόδιων Διωκτικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Ακτοφυλακής - Λιμενικού Σώματος, ολοκληρώθηκε σήμερα (05.07.2019).
Οι ελληνικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα σε τρία εμπορευματοκιβώτια, προερχόμενα από τη Συρία, στα οποία ήταν κρυμμένα ναρκωτικά χάπια Captagon και τα νούμερα είναι άκρως εντυπωσιακά.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΔΟΕ το σύνολο της ανακτηθείσας και κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών δισκίων Captagon, ανέρχεται σε 5 τόνους, 250 κιλά και 500 γραμμάρια (5.250.500 γραμμάρια) που αντιστοιχεί σε ποσότητα 33.078.150 δισκίων.
Η ποσότητα αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ κατασχεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, οι δε εγκληματικές οργανώσεις αποστερήθηκαν έσοδα που θα ξεπερνούσαν τα 660.000.000 δολάρια.
Διενεργείται έρευνα για την ανακάλυψη των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων, καθώς επίσης και για να διαπιστωθεί αν ο τελικός προορισμός των εμπορευματοκιβωτίων ήταν η Κίνα. Για την ολοκλήρωση της έρευνας απαιτήθηκε η καθημερινή ενασχόληση ανθρώπινου δυναμικού 20 ατόμων, επί μια εβδομάδα αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΣΔΟΕ.