4.7.19

Το «χρυσό χαρτί» της Λιβύης για τα αρπάξει τα ελληνικά κοιτάσματα παίζει ο Ερντογάν - Αρματα μάχης έστειλε η Αίγυπτος


Η Αγκυρα πάση θυσία με όπλα και στρατό θα στηρίξει μέχρι τέλους την κυβέρνηση της Τρίπολης με έναν βασικό αντικειμενικό στόχο: το μπλοκάρισμα των ελληνικών γεωτρήσεων νότια της Κρήτης που εξαρτώνται από τον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης.

Για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια έχει στείλει ήδη στρατιωτικές δυνάμεις και πολεμικό υλικό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να στείλει ακόμη περισσότερα ώστε να αναπληρώσει και τις απώλειες από τις αεροπορικές επιδρομές της Αιγύπτου και των δυνάμεων του Χ.Χαφτάρ.
Τουρκικά πλοία με όπλα και συμβούλους κατευθύνονται προς την Λιβύη ενώ ο Ρ.Τ.Ερντογάν υποσχέθηκε στον GNA και την κυβέρνηση του Fayez Sarraj πως θα στείλει οκτώ UAV Bayraktar TB-2.
Oμως σε μια πολύ σημαντική εξέλιξη, η Αίγυπτος φέρεται να έστειλε άρματα μάχης Μ1Α1 Αbrams, τεθωρακισμένα, πυροβολικό, αντιαρματικούς πυραύλους και MANPADS.
Οι δυνάμεις της Αιγύπτου εισήλθαν πριν λίγο στην Λιβύη και ετοιμάζονται να συνδράμουν στην μεγάλη επίθεση του Χ.Χαφτάρ κατά των ισλαμιστών στην Τρίπολη.
Η αιγυπτιακή στρατιωτική φάλαγγα εισήλθε στην περιοχή Jufra & Bani Walid μέσω της Benghazi.
Είναι προφανές πως ο Αλ Σίσι "τραβάει" όλο και πιο βαθιά τον Ρ.Τ.Ερντογάν στον "βούρκο" της Λιβύης...
 Ερντογάν κατά Χάφταρ: "Είναι ένας πειρατής"!
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η χώρα του οποίου υποστηρίζει τη λιβυκή κυβέρνηση που έχει την έδρα της στην Τρίπολη, ανέφερε σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα πως ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, «δεν είναι παρά ένας πειρατής».
«Ο Χάφταρ δεν είναι παρά ένας πειρατής εκεί κάτω», δήλωσε ο Ερντογάν.
Ο ίδιος υπενθύμισε πως η χώρα του στηρίζει την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.
«Ελπίζουμε πως, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Λιβύη θα έχει την ευκαιρία να οργανώσει εκλογές και πως ο λαός της θα μπορέσει να ασκήσει τα δημοκρατικά δικαιώματά του», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Ο Ερντογάν είχε επιβεβαιώσει τον Ιούνιο πως η χώρα του προμηθεύει όπλα στη GNA, εκτιμώντας πως αυτοί οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί είχαν επιτρέψει στην Τρίπολη να «ισορροπήσει και πάλι» την κατάσταση μπροστά στις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ, οι οποίες υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ρωσία και την Αίγυπτο.











- a couple of videos from Mitiga International Airport (), from a source who asked to remain anonymous but is credible nonetheless (so H/T goes to source). First, alleged Turkish UAV over Mitiga immediately after takeoff




- a couple of videos from Mitiga International Airport (), from a source who asked to remain anonymous but is credible nonetheless (so H/T goes to source). First, alleged Turkish UAV over Mitiga immediately after takeoff