7.7.19

Μητσοτάκης: «Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση έχοντας επίγνωση της εθνικής ευθύνης»


«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι νίκη της Ελλάδος και κάθε Έλληνα. Μια νέα ημέρα ξημερώνει για την Ελλάδα. Μου κάνατε το καλύτερο δώρο γιορτής» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς.

Νωρίτερα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση έχοντας επίγνωση της εθνικής ευθύνης. Και στέκομαι με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας».
«Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι, είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Η Βουλή θα παραμείνει ανοικτή το καλοκαίρι, διότι το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Ενωμένοι μπορούμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία. Είναι χρέος μας να ενώσουμε όλους τους Έλληνες και θα το κάνουμε πράξη» πρόσθεσε.
«Απόψε μίλησε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Η ετυμηγορία του είναι ξεκάθαρη. Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι. Θέλει ανάπτυξη, δουλειές, ασφάλεια και να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή, όπως της αξίζει» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις για το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα.
«Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Θα δουλέψω για να πείσω και τους συμπολίτες μας που δεν μας στήριξαν. Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί. Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και θα φέρω εις πέρας τη σπουδαία αποστολή που μου αναθέσατε» διαβεβαίωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.
«Γνωρίζω τις δυσκολίες. Αντλώ δύναμη από τον λαό, από αυτό το μεγάλο ρεύμα. Δεν εκφράστηκε απλά η θέληση να κλείσει ένας επώδυνος κύκλος για την πατρίδα. Ήταν η επιθυμία του να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ στους Έλληνες του εξωτερικού. Δεν θα σας ζητήσω να πάρετε τον δρόμο της επιστροφής. Σας ζητώ να έχετε το βλέμμα και την καρδιά σας στραμμένη στην Ελλάδα. Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουμε τη χώρα που αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Ζήτησα ισχυρή εντολή για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μου την προσφέρατε γενναιόδωρα. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας» ανέφερε, για να προσθέσει σε έναν πιο προσωπικό τόνο:
«Σήμερα αντλώ δύναμη και από την οικογένειά μου, από τη σύζυγο και τα τρία παιδιά μου. Νιώθω να με προστατεύει η ευχή των γονιών μου. Από σήμερα ξεκινά ένας δύσκολος αλλά όμορφος αγώνας. Η χώρα σηκώνει περήφανα το κεφάλι και εμείς τα μανίκια. Η νέα κυβέρνηση θα δουλέψει σκληρά. Το κύρος της Δημοκρατίας και των θεσμών θα αποκατασταθεί. Έχω δεσμευτεί για λιγότερους φόρους, πολλές επενδύσεις, ανάπτυξη, αποτελεσματικό κράτος. Η διαφάνεια, η λογοδοσία και η αξιοκρατία επιστρέφουν στη χώρα. Η εθνική μας φωνή δυναμώνει στην Ευρώπη. Ξεκινάμε τώρα. Η Βουλή θα δουλέψει ολόκληρο το καλοκαίρι. Δεν ζητώ περίοδο χάριτος. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Οικοδομούμε ένα ευρύ μέτωπο συναίνεσης».
Ευχαριστώ «μέσα από την καρδιά μου. Από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός, ο ήλιος πιο φωτεινός. Ξημερώνει μια νέα ημέρα για την πατρίδα μας» σημείωσε.
«Αναλαμβάνω το βάρος της ευθύνης με απόλυτη αίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος με σύντομη ομιλία του στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τα γραφεία της ΝΔ, στην οδό Πειραιώς που τον υποδέχθηκε φωνάζοντας «να τος, να τος ο πρωθυπουργός».
«Είπαμε ότι χρέος μας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες και θα το κάνουμε πράξη» ανέφερε και ευχαρίστησε τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος, τους αγωνιστές που δεν το έβαλαν κάτω.
«Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους συμπολίτες μας που μας ψήφισαν για πρώτη φορά» δήλωσε και σημείωσε ότι «είναι μία σπουδαία στιγμή για εμένα, είναι η προσωπική δικαίωση ενός αγώνα που άρχισε πριν από τριάμισι χρόνια...Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στη γυναίκα μου Μαρέβα και στα τρία μου παιδιά...».
 «Θα συνεχίσω με την ίδια σεμνότητα και εργατικότητα που με έφερε εδώ. Έχω βαθιά πίστη στις αστείρευτες δυνατότητες αυτού του λαού... Θέλω μία Ελλάδα ισχυρή και με αυτοπεποίθηση που να διεκδικεί στην Ευρώπη αυτά που της αξίζουν και όχι να στέκεται σαν επαίτης... Σας ζήτησα και μου δώσατε ισχυρή εντολή τετραετίας με αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτήν την ισχυρή εντολή θα την αξιοποιήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η νίκη της ΝΔ είναι μία νίκη της Ελλάδος και του κάθε Έλληνα. Θέλω να είστε δίπλα μας» επεσήμανε.
Κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του και αφού τον διέκοψαν αρκετές φορές με συνθήματα, είπε: «Μου κάνατε το καλύτερο δώρο γιορτής. Θέλω να σταθείτε δίπλα μας στα εύκολα και στα δύσκολα» και διαβεβαίωσε ότι «θα επιτελέσουμε το έργο μας στο ακέραιο».
πηγη: zougla.gr