9.7.19

Αυτά είναι τα δέκα πρώτα ν/σ της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Φοροελαφρύνσεις, επενδύσεις, κατάργηση ασύλου κτλ (βίντεο)


Αρκετή ουσία σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές που θα χαράξει στις επόμενες μέρες του ΥΠΕΘΑ είχαν οι δηλώσεις του νέου υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου.
Ο νέος ΥΕΘΑ αναφέρθηκε στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και την αποτρεπτική ισχύ τους, η οποία αποτελεί αξονικό στοιχείο, αφήνοντας «αιχμές» για τον προγραμματισμό ενίσχυσης και επαύξησής της, ενώ έκανε λόγο για το ήθος του τέως Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη αλλά και στο νέο Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ειδικότερα, ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ήδη από την αρχή έστειλε «μήνυμα» για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων λέγοντας πως είναι «παντός καιρού, ακόμα και μέσα στο λιοπύρι», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον απερχόμενο ΥΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για ΄’έναν άνθρωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, έναν εξαιρετικό στρατιωτικό» και είναι τιμή του που αναλαμβάνει τα ηνία του ΥΠΕΘΑ από αυτόν.
Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης, στις δικές του δηλώσεις που είχαν προηγηθεί, είχε υπογραμμίσει ότι «στην χρονική περίοδο που επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση στα εθνικά θέματα», για τα οποία είναι υπέρμαχος.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στο νέο Πρωθυπουργό, λέγοντας πως είναι τεράστια τιμή γι΄αυτόν το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του έδειξε εμπιστοσύνη για να αναλάβει το κρίσιμο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάτι που συνεπάγεται τεράστιο βάρος ευθύνης και κατ΄επέκταση βάρος ετοιμότητας τόσο για την πολιτική όσο και για την στρατιωτική ηγεσία.
Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι περισσότερα και ειδικότερα ζητήματα και κινήσεις θα συζητηθούν και θα γίνουν γνωστά στις επόμενες ημέρες, ωστόσο ο κεντρικός στόχος παραμένει, όπως στην κάθε πολιτική ηγεσία ΥΠΕΘΑ, η διατήρηση και γιατί όχι η επαύξηση και η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, κάνοντας λόγο για «ιερό χρέος».
Επίσης, προσέθεσε ότι βασικός παράγοντας μιας χώρας, είναι η ισχύς και κρίσιμη υποπαράμετρος το έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, κάνοντας σαφές ότι θα αποτελέσουν πεδία στα οποία η νέα ηγεσία θα επικεντρωθεί.
Δείτε βίντεο και εικόνες:

pronews