3.7.19

«Μάχη στην Αλάσκα μεταξύ αμερικανικού και ρωσικού υποβρυχίου» λένε οι Ισραηλινοί: Συσκέψεις σε Κρεμλίνο & Λευκό Οίκο


Ότι έλαβε χώρα μάχη υποβρυχίων μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων σε αμερικανικά χωρικά ύδατα στην Αλάσκα ισχυρίζονται οι Ισραηλινοί! 
Όπως αναφέρει το γνωστό DEBKA το οποίο έχει στενές διασυνδέσεις με τις Μοσάντ (κατασκοπεία), Σιν Μπεθ (εσωτερική ασφάλεια) και ΑΜΑΝ (στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών) ένα αμερικανικό υποβρύχιο «συναντήθηκε» με ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο. 
Κατά την επαφή αυτή ένα συνοδό ρωσικό υποβρύχιο εξαπέλυσε μια τορπίλη η οποία δεν πέτυχε το αμερικανικό υποβρύχιο. 
H είδηση αυτή μεταδίδεται με πάσα επιφύλαξη καθώς δεν μπορεί να εξακριβωθεί η αξιοπιστία της, πρόκειται για ισραηλινό ισχυρισμό. Το DEBKA στο παρελθόν έχει επιβεβαιωθεί κάποιες φορές άλλες όμως όχι.
Πάντως αρχικά την είδηση την είχε μεταδώσει και το CNN την οποία αργότερα και... κατέβασε!
Mπορεί το CNN να παραπλανήθηκε από τους.... Ισραηλινούς, όμως χθες λόγω της ανακοίνωσης του θανάτου των 14 Ρώσων ναυτικών, ήταν μια πολύ περίεργη ημέρα...


Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Last 24 hours 🤯:
▪️Israel attacked Syria
▪️Russia condemns Israel
▪️CNN reported that the US Navy struck a Russian sub
▪️14 die aboard Russian sub
▪️Putin cancels scheduled event, meets w/ defence minister
▪️Pence is called back to the WH
▪️EU convenes emergency security council

48 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

The Vice President has no public events tomorrow. There is still no real explanation of why today's trip to New Hampshire was abruptly canceled ,with him returning to the White House.

36 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Εκτάκτως κλήθηκαν τα Συμβούλια Ασφαλείας ταυτόχρονα σε Λευκό Οίκο και Κρεμλίνο χθες το βράδυ. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence ακύρωσε τηνεμφάνισή του στο New Hampshire μετά την ανάκλησή του στην Washington για σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ακύρωσε και αυτός τις υποχρεώσεις του και πήγε στο Κρεμλίνο για να συσκεφτεί με τον Ρώσο ΥΠΑΜ Sergei Shoigu και τους στρατιωτικούς επιτελείς, μετά τον θάνατο 14 Ρώσων ναυτών στην φωτιά που ξέσπασε στο πυρηνοκίνητο “πειραματικό υποβρύχιο σε ρωσικά χωρικά ύδατα”.
Οι Ισραηλινοί πάντως αναφέρουν πως το περιστατικό στην Αλάσκα μπορεί να είναι άλλο γεγονός.
Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι τα 14 από τα 25 μέλη ενός πυρηνοκίνητου AS-12 πέθαναν από δηλητηριώδεις καπνούς που προκλήθηκαν από την φωτιά πάνω στο υποβρύχιο.
Το υποβρύχιο χαρακτηρίζεται ως «πειραματικό και άοπλο» αλλά και ότι χρησιμοποιείται και για κατασκοπευτικούς σκοπούς. Δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσα άτομα επέζησαν από τα 25 συνολικά.
Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι 4 ή 5 ναύτες λαμβάνουν ιατρική φροντίδα στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Severomorsk για δηλητηρίαση και διάσειση. 
Άλλη αναφορά λέει πως η πλειοψηφία των αξιωματικών πέθανε κατά την μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Όλοι οι αναλυτές παρουσιάζονται διστακτικοί με την είδηση αυτή υπάρχει όμως ένα μεγάλο... what if 
Άλλες αμερικανικές πηγές αναφέρουν ότι όχι μόνο έλαβε χώρα η υποβρύχια σύγκρουση αλλά και ότι τελικά βυθίστηκε το αμερικανικό υποβρύχιο. Τίποτα από αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί.



pronews.gr