10.7.19

Ρ.Τ.Ερντογάν για εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ: «Δεν μπήκαμε στην περιοχή κανενός - Προστατεύουμε τους Τ/κ»!

Άμεση απάντηση στο State Department έδωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν: «Δεν επιχειρούμε εργασίες γεώτρησης στην περιοχή κανενός», δήλωσε πριν από λίγο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν για να προσθέσει ότι βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Επιστρέφοντας από Βοσνία Ερζεγοβίνη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στους Τούρκους δημοσιογράφους για την ανατολική Μεσόγειο ότι «οι εργασίες έρευνας μας συνεχίζονται στην περιοχή, τα γεωτρύπανα μας έχουν σταλεί», οπως αναφέρει το sigmalive.
«Τόσο το Φατίχ όσο και το Γιαβούζ αυτή τη στιγμή είναι στην περιοχή και θα ξεκινήσουν εργασίες. Εμείς εκεί δεν επιχειρούμε εργασίες στην περιοχή κανενός. Εκεί ειδικά κάνουμε βήματα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των Τουρκοκύπριων αδελφών μας όποια και να είναι», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Για τους S-400, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο θέμα της συμπαραγωγής με τη Ρωσία και ότι σε αυτό το θέμα είχαν συμφωνήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν από την πρώτη τους συνάντηση.
«Πρώτα ο Αλλάχ θα περάσουμε και στη συμπαραγωγή. Aυτές οι υποθέσεις δυστυχώς (για τη συμπαραγωγή) είναι ένα από τα επιχειρήματα εκείνων που θέλουν να εγκαταλείψουμε τους S400. Κάτι τέτοιο δεν τίθεται ως θέμα».
«Αυτό είναι ένα αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα. Και αφού είναι τέτοιο, εάν κάποιοι  μας επιτεθούν θα θέσουμε σε εφαρμογή αυτό το αμυντικό σύστημα ενάντια στην επίθεση», ανέφερε.
pronews