3.7.19

Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω συνεργασία με την Ελλάδα


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την τελετή παραλαβής διαπιστευτηρίων από νέους πρέσβεις τη Μόσχα, σημείωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας για περαιτέρω συνεργασία με την Ελλάδα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Παράλληλα αναφέρθηκε στο «Έτος Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδα — Ρωσία», μπροστά στη νέα πρέσβειρα της Ελλάδας στη Μόσχα, Τασία Αθανασίου.

«Με την Ελλάδα συνδεόμαστε με βαθιούς, μακροχρόνιους, ιστορικούς δεσμούς. Τώρα στις χώρες μας έχουμε το Έτος Γλώσσας και Λογοτεχνίας και είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω συνεργασία κυριολεκτικά προς όλες τις κατευθύνσεις», υπογράμμισε ο κ. Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ : Με την μας συνδέουν οι βαθιοί πνευματικοί και ιστορικοί δεσμοί. Τώρα στις χώρες μας διεξάγεται το Έτος Γλώσσας και Λογοτεχνίας και είμαστε έτοιμοι για την περαιτέρω συνεργασία σε όλους τους τομείς.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Rus Embassy, Greece
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε, επίσης, για τους δεσμούς της Ρωσίας με την Κύπρο.
«Με τη Δημοκρατία της Κύπρου διατηρήσαμε στενούς πολιτικούς, ανθρωπιστικούς και πνευματικούς δεσμούς. Η Κύπρος είναι ένας αγαπημένος τόπος διακοπών για τους Ρώσους πολίτες. Πέρυσι, πάνω από 800 χιλιάδες Ρώσοι επισκέφθηκαν τα κυπριακά θέρετρα», επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το sputniknews.gr.
Αναφέρθηκε, μάλιστα, στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι η Ρωσία υποστηρίζει με συνέπεια «μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».

«Η Ρωσία έχει υποστηρίξει με συνέπεια μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.