2.7.19

Κολοσσιαίο σχέδιο σύνδεσης Πεκίνου-Λονδίνου μέσω Τουρκίας! - Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε «ναι» στον «Δρόμο του Μεταξιού»


Λίγες ώρες μετά το "δώρο" Ν.Τραμπ, ο Ρ.Τ.Ερντογάν "ξετύλιξε" το όραμα του αναφερόμενος στην "ανάγκη δημιουργίας νέας παγκόσμιας τάξης με πολυπολική ισορροπία", λέγοντας "ναι" στον "Δρόμο του Μεταξιού" για ένα γιγαντιαίο σχέδιο σύνδεσης Πεκίνου-Λονδίνου μέσω Τουρκίας!
Ας δούμε αναλυτικά την συνέντευξη του Ρ.Τ.Ερντογάν στην κινεζική εφημερίδα "Global Times".
"Η Τουρκία είναι ισχυρός υποστηρικτής του νέου "Δρόμου του Μεταξιού" (BRI).
Οι συνεργασίες τόσων αιώνων μεταξύ των Εθνών μας συνεχίζονται και ισχυροποιούνται σήμερα χάρη στον "Δρόμο του Μεταξιού" (BRI) υπό την ηγεσία του Xi Jinping, του προέδρου της Κίνας και αγαπητού μου φίλου.
Η Τουρκία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που υποστήριξαν την πρωτοβουλία αυτή ήδη από το 2013.
Ο "Δρόμος του Μεταξιού" έχει αναδειχθεί στο μεγαλύτερο αναπτυξιακό σχέδιο του 21ου αιώνα που εμπλέκει πάνω από 100 Έθνη και διεθνούς οργανισμούς.
Ολη η προσπάθεια είναι σε απόλυτη σύμπλευση με το όραμα του προέδρου Χi.
Oσο αφορά τον "Διάδρομο της Μέσης Ανατολής", η Τουρκία είναι στην "καρδιά" του BRI.
Είναι ένα σημαντικό στοιχείο του σχεδίου που συνδέει την Τουρκία με την Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν μέσω σιδηροδρομικού δικτύου κατά μήκος της Κασπίας και φτάνει στην Κίνα μέσω Τουρκμενιστάν και Καζακστάν.
Ως τμήμα αυτής της προσπάθειας έχουμε ήδη ξεκινήσει το σιδηροδρομικό σχέδιο " Baku-Tbilisi-Kars" (BTK).
Ο "Διάδρομος της Μέσης Ανατολής" πρέπει να βελτιωθεί με επενδύσεις.
Αλλα προγράμματα επενδύσεων που αναλαμβάνουμε ως τμήμα του "Διαδρόμου Μέσης Ανατολής" ειναι η γέφυρα "Yavuz Sultan Selim" στον Βόσπορο, η "Διώρυγα της Ευρασίας" και το "Marmaray" η Γέφυρα του 1915 στα Δαρνανέλια, αυτοκινητόδρομοι, σιδηροδρομικά δίκτυα υψηλών ταχυτήτων, λογιστικά κέντρα και υποδομές επικοινωνιών.
Ολα αυτά τα σχέδια θα συνεισφέρουν άμεσα στο στόχο του BRI συνδέοντας το Πεκίνο με το Λονδίνο.
Σκοπός μας φυσικά είναι η Τουρκία να αυξήσει το εμπόριο με την Κίνα ακόμη περισσότερο.
Στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε το διμερές εμπόριο με την Κίνα στα 50 δισ. δολάρια και μετά στα 100 δισ. δολάρια με έναν πιο ισορροπημένο τρόπο ώστε να υπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο πλευρών.
Καλώ την εμπορική κοινωνία της Κίνας να επενδύσει στην Τουρκία, κατά μήκος Ασίας και Ευρώπης και στην "καρδιά" του BRI.
Η Τουρκία μοιράζεται το όραμα της Κίνας καθώς υπηρετεί την παγκόσμια ειρήνη, διατηρεί την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα , προωθεί την πολυπολικότητα και επικυρώνει το ελέυθεριο εμπόριο.
Ο κόσμος ψάχνει μια νέα πολυπολική ισορροπία σήμερα.
Η συνεργασία των δύο χωρών είναι κρίσιμη.
Η ανάγκη για μια νέα παγκόσμια τάξη που θα υπηρετεί τα συμφέροντα της ανθρωπότητας είναι ξεκάθαρη.
Τουρκία και Κίνα, οι πιο αρχαίοι πολιτισμοί του κόσμου έχουν ευθύνη στην συνεισφορά της κατασκευής ενός νέου συστήματος" τόνισε ο Ρ.Τ.Ερντογάν στην κινεζική εφημερίδα "Global Times".
"Δώρο" Ν.Τραμπ με ώθηση στην τουρκική λίρα 
Η τουρκική λίρα παρουσίασε σήμερα άνοδο 1,6% ανεβαίνοντας στο 5,69 αφού φαίνεται πως οι αμερικανικές κυρώσεις προς την Άγκυρα βγαίνουν από το «κάδρο».
Επενδυτές εγκατέλειπαν την τουρκική λίρα υπό τον φόβο των οικονομικών κυρώσεων αλλά φαίνεται πως μετά τη συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου των G-20 το κλίμα αλλάζει.
Θυμίζουμε πως όπως μετέδωσε το τουρκικό δίκτυο NTV o Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε ότι η πρώτη παράδοση θα γίνει μέσα σε δέκα ημέρες.










Turkey's President Recep Tayyip Erdogan highlights the significance of Turkish-Chinese ties and says that the two nations have major responsibilities as a new world order emerges http://www.trtworld.com/turkey/china-and-turkey-have-important-role-in-new-world-order-president-erdogan-27926 
pronews