23.7.19

Το «όπλο» του Κώστα Καραμανλή για τη μη αύξηση των διοδίων

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού που έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρία λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Και φαίνεται ότι η διατύπωση του νέου υπουργού Υποδομών δεν αποτελεί μια δέσμευση κενή περιεχομένου αλλά κρύβει και παρασκήνιο αλλά κυρίως φαίνεται να έχει την πλήρη κάλυψη και υποστήριξη του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση από την προεκλογική περίοδο ακόμα είχε διαμηνύσει στον ΑΚΤΩΡΑ ότι δεν επρόκειτο να δεχθεί την παραμικρή αύξηση αλλά ούτε και την επέκταση της σύμβασης που διαπραγματευόταν η εταιρία με την προηγούμενη κυβέρνηση.
Και το μήνυμα που έχει ήδη στείλει προς την εταιρία είναι σχεδόν τελεσιγραφικου χαρακτήρα καθώς ο ΑΚΤΩΡΑΣ διαπραγματεύεται και άλλα έργα αποζητώντας ταυτόχρονα ένα πλαίσιο καλής συνεννόησης με τη νέα κυβέρνηση.
Και όπως όλα δείχνουν οι δυο πλευρές θα βρουν κοινό τόπο καθώς το κεντρικό επιχείρημα της κυβέρνηση είναι ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο 1996 όταν υπεγράφη η Λεόντειος σύμβαση με τη εταιρία ούτε και η παρούσα κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση Σημίτη. Αλλά ούτε και η εταιρία είναι η ίδια που ήταν το 1996.
pronews