26.7.19

Εκτός"μάχης" κύκλωμα κοκαΐνης στην Εύβοια!

Ενώπιον του Ανακριτή Χαλκίδας  βρέθηκαν το διήμερο 23-24 Ιουλίου, οι 11 συλληφθέντες που κατηγορούνται για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (δύο συμμορίες) και διακίνησης κοκαΐνης στις περιοχές της Χαλκίδας, των Ψαχνών, και της Βόρειας Εύβοιας - Διαβάστε αποκλειστικά στο EviaZoom.gr την εξέλιξη της υπόθεσης...

Όπως έχουμε προαναφέρει, κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 123.760 ευρώ, ένα βιβλιάριο καταθέσεων και χειρόγραφες σημειώσεις που εξετάζονται καθώς περιείχαν ονόματα αγοραστών και ποσότητες ναρκωτικών με το αντίτιμο που κατέβαλαν. 
Ο Ανακριτής Χαλκίδας, Σπύρος Κάλδης... 

Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (δύο άνδρες και τρεις γυναίκες Ρομά) με συνήγορο τον Θανάση Τάρτη, ενώ τον δρόμο για την φυλακή πήραν οι υπόλοιποι έξι, με από απόφαση του Ανακριτή Σπύρου Κάλδη και την σύμφωνη γνώμη της Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Χαλκίδας,Ελένης Χατζημηνά. 

Ανάμεσα τους και ο 52χρονος Χαλκιδέος που κατηγορείται από την Ασφάλεια Χαλκίδας ως «αρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης.
Με συνήγορο την δικηγόρο Ολυμπία Βλασοπούλου οδηγήθηκε στον Ανακριτή για να απολογηθεί, αρνούμενος τις βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του. 

Πρόκειται για γνωστό Χαλκιδέο, ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί σε νυχτερινά μαγαζιά της πόλης, ενώ πριν λίγο καιρό είχε τραυματιστεί σε θανατηφόρο τροχαίο που απασχόλησε για μέρες την δημοσιότητα.

Επίσης όπως αποκαλύπτει το EviaZoom.gr, ο 52χρονος κατηγορούμενος, σύμφωνα με την δικογραφία, είχε δεσμό με 25χρονη ασκούμενη Χαλκιδέα δικηγόρο, η οποία, βάσει των τηλεφωνικών συνομιλιών που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ, εμπλέκεται στην υπόθεση και μάλιστα φέρεται να μεταφέρει την κοκαϊνη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να κατηγορηθεί και με την κακουργηματική κατηγορία της διακίνησης, ενώ μέχρι στιγμής δεν της έχει ασκηθεί δίωξη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «δεξί χέρι» και μεταφορέας του 52χρονου ήταν ένας 49χρονος Έλληνας που εργαζόταν ως μάγειρας σε οικογενειακό εστιατόριο στη περιοχή Αγία Άννα της Βόρειας Εύβοιας. Και αυτός πήρε τον δρόμο για την φυλακή μετά την απολογία του, παρουσία και της δικηγόρου του, Κλαίρης Μπαζίγου.

Προφυλακίστηκαν επίσης:

57χρονος Χαλκιδέος ψαράς που σύχναζε στην Ιχθυόσκαλα, ως προμηθευτής της εγκληματικής οργάνωσης.

23χρονος Χαλκιδέος που κατηγορείται ότι πουλούσε κοκαΐνη σε τσιγγάνους.

32χρονος Έλληνας από το Μενίδι, ως εφεδρικός προμηθευτής της εγκληματικής οργάνωσης.

30χρονος Ρομά, ως εφεδρικός προμηθευτής της εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας νεαρός Αλβανός στην ευρύτερη περιοχή της Κακαβιάς και αναμένεται να οδηγηθεί και αυτός στον Ανακριτή Χαλκίδας.

Και σε αυτή την υπόθεση οι συλλήψεις προήλθαν από τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ και, όπως έχουμε προαναφέρει, το 1 γραμμάριο στοίχιζε 80 ευρώ στο «πλούσιο» πελατολόγιο τους, το οποίο, σύμφωνα με την δικογραφία, αποτελείται από 112 άτομα, μεταξύ αυτών, γνωστοί επιχειρηματίες και επιφανείς πολίτες της Χαλκίδας και της Εύβοιας.
eviazoom.gr