31.7.19

Δοκιμάζεται το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης: Ετοιμάζουν πορεία και επεισόδια για την αποφυλάκιση Ε.Κορκονέα



Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία μετά και την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα το απόγευμα τις Τρίτης από τις φυλακές Δομοκού, καθώς εκφράζονται φόβοι που ξεκινούν από την έναρξη επεισοδίων και φτάνουν μέχρι και σε τρομοκρατική ενέργεια.

Αποτέλεσμα είναι να δοκιμαστεί στην πράξη το δόγμα της κυβέρνησης "νόμος και τάξη" καθώς οι πληροφορίες για τις αυριανές συγκεντρώσεις περιθωριακών στοιχείων στα Εξάρχεια είναι ανησυχητικές.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αυτές έχει ζητηθεί από αστυνομικούς που εκτελούν υπηρεσία περιμετρικά των Εξαρχείων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί υπό τον φόβο μαζικών επιθέσεων με βόμβες μολότοφ και φωτοβολίες ευθείας βολής.

Την ίδια ώρα έχει γίνει κάλεσμα μέσω του διαδικτύου για συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το βράδυ της Τετάρτης στις 20:00, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Το κάλεσμα σε διαμαρτυρία έρχεται στον απόηχο της ποινής για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα καθώς και της αθώωσης του Βασίλη Σαραλιώτη.

Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει την αστυνομία να είναι ιδιαίτερα ανήσυχη μην επαναληφθούν τα Δεκεμβριανά του 2008. Ακόμη εκφράζεται φόβος και για τρομοκρατική ενέργεια ακόμα και αιματηρή με στόχο είτε αστυνομικό, είτε δικαστικό.

Σε αυτή την περίπτωση οι πιθανοί στόχοι είναι αναρίθμητοι, καθώς στο στόχαστρο μπορεί να βρεθούν από έναν μεμονωμένο δικαστικό λειτουργό μέχρι και αστυνομικό τμήμα.

Παρόλα αυτά η ΕΛΑΣ έδρασε άμεσα και έχει ξεκινήσει η φύλαξη κτηρίων και προσώπων μπορεί να θεωρηθούν στόχοι

pronews.