13.7.19

Σκηνές από το μέλλον στο Παρίσι: Παράνομοι μετανάστες εφορμούν και καταλαμβάνουν το Πάνθεον ζητώντας νομιμοποίηση!

Τι φοβάται η Γαλλία και δεν τους στέλνει με ...φορτωτική στη Σομαλία; Juan

Εικόνες από το προσεχές μέλλον που θα ζήσουμε και σε άλλες χώρες, μπορεί και στην Ελλάδα είχαμε στη Γαλλία, όταν εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες δεν δίστασαν να καταλάβουν το επιβλητικό μνημείο της γαλλικής πρωτεύουσας το Πάνθεον!

Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες κατέλαβαν εξ εφόδου το Πάνθεον, το επιβλητικό μνημείο στο Παρίσι που είναι η νεκρόπολη των μεγάλων προσωπικοτήτων της Γαλλίας, ζητώντας νομιμοποίηση και συνάντηση με τον Γάλλο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.




Οι πάνω από 1.000 παράνομοι μετανάστες και υποστηρικτές τους εισέβαλαν στο επιβλητικό μνημείο στην καρδιά του Παρισιού το μεσημέρι έπειτα από συνεννόηση με οργανώσεις όπως τα «Μαύρα Γιλέκα» και ««La Chapelle Debout» (Όρθιο Παρεκκλήσι) που τους στηρίζουν.


Το μνημείο εκκενώθηκε περίπου στις 16:45 τοπική ώρα, μετά την επέμβαση της Αστυνομίας, με τους καταληψίες να αποχωρούν από μία πίσω πόρτα.


Στη συνέχεια οι καταληψίες βρέθηκαν έξω από το κτίριο, περικυκλωμένοι από την αστυνομία, φωνάζοντας «Μαύρα Γιλέκα!», το όνομα της συλλογικότητας μεταναστών που ζουν σε εστίες ή στον δρόμο στην περιοχή του Παρισιού, πετώντας πέτρες και ότι άλλο έβρισκαν στους αστυνομικούς.


Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους παράνομους μετανάστες, με αποτέλεσμα αρκετοί να χρειαστούν να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες καθώς υπέστησαν τραύματα και αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.


Σε ανακοίνωση αυτοπαρουσιάζονται ως «χωρίς χαρτιά, χωρίς φωνή, χωρίς πρόσωπο για τη Γαλλική Δημοκρατία» και ζητούν «χαρτιά και καταλύματα για όλες και για όλους» και φυσικά νομιμοποίηση.


«Δεν θέλουμε πια να πρέπει να διαπραγματευόμαστε με το υπουργείο Εσωτερικών και τις νομαρχίες. Θέλουμε να μιλήσουμε στον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ τώρα!», γράφουν.


«Το Πάνθεον είναι ένα σύμβολο μεγάλων ανδρών. Υπάρχουν στο εσωτερικό του σύμβολα του αγώνα κατά της δουλείας. Μαχόμαστε κατά της δουλείας της τρίτης χιλιετίας», εξήγησε ο Λοράν, μέλος της συλλογικότητας «Droits Devant!» (Μπροστά τα δικαιώματα!) ο οποίος βρισκόταν έξω από το κτίριο.


«Πολλοί άνθρωποι ζουν χωρίς δικαιώματα επί χρόνια. Πραγματοποιούμε κατάληψη για να ζητήσουμε από τον πρωθυπουργό την έκτακτη νομιμοποίησή τους. Δεν έχει υπάρξει καμία έκτακτη νομιμοποίηση από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία ο (Φρανσουά) Μιτεράν (το 1981). Έχει έρθει η ώρα για μία!», πρόσθεσε.



PRONEWS