3.7.19

Όχι άλλο «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα»!

                              του Στέλιου Παπαθεμελή*

Έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε για το τι (δεν) θα πράξει η αυριανή κυβέρνηση της Ν.Δ. για το σκοπιανό.
      
           Ο κ. Μητσοτάκης υπήρξε αποδέκτης της Επιστολής μιας ομάδας εγκρίτων Ελλήνων, ειδικών επιστημόνων, νομικών, ιστορικών, διπλωματών, στρατηγών, η οποία έχει, είναι βέβαιο την έγκριση των εκατομμυρίων Ελλήνων που διαδήλωσαν στα μεγάλα συλαλλητήρια της χώρας στεντορεία τη φωνή, το μέγα ΟΧΙ στην συνθηκολόγηση των Πρεσπών.


  
      Με αδιάσειστα επιχειρήματα τεκμηριώνουν την ακυρότητα (όχι απλώς την ακυρωσία) της περιβόητης συμφωνίας επικαλούμενοι 12 λόγους. Όσοι πιστοί, ημίπιστοι, ου μην αλλά και άπιστοι διαβάστε την : https://www.kathimerini.gr/1030239/article/epikairothta/politikh/nomika-akyrh-h-symfwnia-twn-prespwn.
    
              «Τι ελπίζει και τι φοβάται ο μέσος έλληνας από τη νέα κυβέρνησή του», είναι η ανάλυση της Μαρίας Δελιβάνη (delimar@com.edu.gr).
       
      Ενδεικτικά: Ο λαός απαιτεί να αντιμετωπιστούν τα συνεχιζόμενα δεινά του με τρόπους διαφορετικούς από την έως τώρα πεπατημένη δεδομένης της ομολογίας των εγκλημάτων από το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. και να διεκδικηθούν το κατοχικό δάνειο και οι όλες γερμανικές αποζημιώσεις όπως επίσης και η διαγραφή του χρέους.
      
        Και βεβαίως η προδοσία των Πρεσπών για την οποία εξακολουθεί ευκαίρως ακαίρως να υπερηφανεύεται (και να επιβραβεύεται) ο κ. Τσίπρας. Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν οι πάντες και ιδίως οι υποψήφιοι της Ν.Δ. ότι η συμφωνία είναι νομικά άκυρη και όχι απλώς ακυρώσιμη, πολύ περισσότερο (άπαγε της βλασφημίας) ατράνταχτη!
      
      Ο κατά τα λοιπά κατ’εξοχήν του «συστήματος» Ι.Κ. Πρετεντέρης, τους τα λέει χύμα : «Ακούω μια πρωτότυπη άποψη: πως η Συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον συμφωνήθηκε, δεν γίνεται να μην εφαρμοστεί. ΤΗΝ ΑΚΟΥΩ από εκείνους που θα καταργούσαν το Μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο. ΤΗΝ ΑΚΟΥΩ κι από ανόητους πολιτευτές της ΝΔ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΓΝΟΟΥΝ  ότι η Ιστορία είναι γεμάτη από συμφωνίες που αφού συμφωνήθηκαν και κυρώθηκαν μετά άλλαξαν, τροποποιήθηκαν, συμπληρώθηκαν, μεταβλήθηκαν ή δεν εφαρμόστηκαν ποτέ». (ΝΕΑ 24/6/19).
        
    Στην πολυσυζητημένη ατυχή παρέμβαση για τα ελληνοτουρκικά («Κ», 9/6/19) ο Κ. Σημίτης μεταξύ άλλων ετάχθη κατά της καταθέσεως στα Η.Ε. συντεταγμένων που θα καθορίζουν τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο λόγος ότι ενδεχόμενη κατάθεση εκ μέρους μας συντεταγμένων θα προκαλέσει αντίστοιχη κίνηση της Άγκυρας. Προφανώς ο πρώην πρωθυπουργός δεν γνωρίζει ότι η Τουρκία έχει ήδη καταθέσει τις δικές της συντεταγμένες και ολοκληρώνοντας την διαδικασία τις γνωστοποίησε στα Η.Ε.
      
     Εμείς με τη λογική του σημιτικού «υπαρκτού εκσυγχρονισμού» οδηγούμεθα σε αποχή και de facto παραίτηση από την άσκηση των δικαιωμάτων μας.
      
            Ο εξ ανατολών επίβουλος, «ντεμέκ» και σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ Ερντογάν δήλωσε με ύφος εκατό ιμάμηδων: «Εμείς ενεργοποιήσαμε τις γεωτρήσεις (…) η αρχή μας είναι το win-win»! Και επληρώθη το ρηθέν δια στόματος Πάϊατ:

        «Τα ενεργειακά ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη συνεργασίας, ένα win-win, σε αντίθεση με έναν οδηγό για συγκρούσεις». Απόλυτη και η λεκτική ταύτιση τούρκου και αμερικάνου, αλλά ο αεικίνητος αμερικάνος δεν πρόλαβε να αντιγράψει τον σουλτάνο και έσπευσε στο Ποσείδι της Χαλκιδικής να εναγκαλισθεί τον λουόμενο εκεί αλβανοσλάβο των Σκοπίων Ζάεφ!..
      
         Όμως σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC o Δαλάι Λάμα επανέλαβε την άλλωστε πάγια θέση του προς βαθεία θλίψη και αγανάκτηση των απανταχού της γης και ιδίως παρ’ημίν μισθωτών του Soros: «Κρατήστε την Ευρώπη για τους Ευρωπαίους! Η Ευρώπη μπορεί να γίνει μουσουλμανική ή αφρικανική εάν οι μετανάστες δεν επιστραφούν πίσω στις χώρες τους». («Δ» 28/6/19)
       
       Είναι αξιοθαύμαστο ότι ο θρησκευτικός ηγέτης του Βουδισμού διαθέτει οξύτατη αίσθηση ιστορίας και των πραγματικοτήτων της ζωής. Αυτήν την αίσθηση οφείλουν να έχουν πλεονάζουσα οι διαχειριζόμενοι τα κοινά, διεθνώς και στην πατρίδα μας.
       
      Η γερμανίδα Κάρολα Ρακέτε διευθύνει επιχειρήσεις μεταφοράς αφροασιατών λαθρομεταναστών και οι δραστηριότητές της καλύπτονται από περίεργες ΜΚΟ. Σε μια τελευταία από αυτές στην προσπάθειά της να τους αποβιβάσει σε ιταλικό λιμάνι εμποδίστηκε από τις εκεί αρχές. Σαλβίνι γαρ.. Όμως ξεσηκώθηκε το παγκόσμιο εθνομηδενιστικό σύμπαν αλλά βεβαίως ο Σαλβίνι αδιαφόρησε…
       
         Οξύτατη κριτική κατά του απερχόμενου κ. Τσίπρα άσκησε από το Radio France ο Jose - Manuel Lamarque: «Από λευκός ιππότης (ο Τσίπρας) το χρώμα εξαφανίσθηκε για να αποκαλυφθεί ένας μαύρος πρίγκηπας. Άλλαξε σιγά-σιγά πρόσωπο. Η μάσκα του έπεσε και μαζί και η Ελλάδα. Αλλά χρειαζόταν περισσότερα και μετά τη φτώχεια ακολούθησε η επίθεση στα θεμέλια της χώρας: (…) η Ελλάδα μπήκε προς πώληση και την πούλησε λειτουργώντας προς όφελος των ξένων αγοραστών (…) Η Ελλάδα ζει πάνω σε έναν θεμελιώδη πυλώνα, που της επέτρεψε να υπάρχει παρά την οθωμανική κατοχή που διήρκησε αιώνες, την Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι ιερείς ήταν το σύμβολο της ελληνικής αντίστασης στην οθωμανική κατοχή, που δημιούργησαν τα Κρυφά σχολειά, όπου τα παιδιά πήγαιναν για να μάθουν την ιστορία της Ελλάδας, τον πολιτισμό της, τη γλώσσα της. Αυτός ο πυλώνας έχει κρατήσει τους Έλληνες (…)

     Ήταν απολύτως απαραίτητο να ελεγχθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία. Και στην συνέχεια, θα μπορούσε να επιτεθεί στην ίδια την ταυτότητα της Ελλάδας, στον πολιτισμό της, στις συνήθειες και τα έθιμά της, στη γλώσσα της. Αλλά το σχέδιό του δεν λειτούργησε, ο Αλέξης Τσίπρας είχε λάθος εκτιμήσει τη δύναμη της ελληνικής Εκκλησίας».

           Ευτυχώς!….




                      * Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης




        
   

E-mail
stpapathemelis@gmail.com,
              danagennisi.press@gmail.com