9.7.19

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Εναρξη της μεγαλύτερης επιχείρησης στην ιστορία της Τουρκίας - 80.000 στρατιώτες μπαίνουν Συρία» (βίντεο)


Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έδωσε διαταγή για έναρξη της επικείμενης τουρκικής εισβολής στην βορειοανατολική Συρία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται περίπου 80.000 Τούρκοι στρατιώτες έχουν λάβει θέσεις μάχης για την "μεγαλύτερη επιχείρηση στην ιστορία της χώρας".
Το "τάιμινγκ" της επιχείρησης είναι αξιοσημείωτο καθώς πριν λίγο ανακοινώθηκε πως η Βρετανία και η Γαλλία δέχτηκαν να στείλουν χερσαίες δυνάμεις στην Συρία για να υποστηρίξουν τους Κούρδους YPG-PKK και να αναπληρώσουν το αμερικανικό "κενό" στην περιοχή ενώ παραδίδονται σήμερα ή αύριο οι S-400 στην Αγκυρα.
Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τουρκικές δυνάμεις να μεταφέρονται σε Suruç, Akçakale, στην Şanlıurfa στα σύνορα με τις κουρδικές περιοχές Ain-Al Arab και Tal Abyad​.
Τουρκικά και ρωσικά δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν την πληροφορία ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για μια πολύ μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στα σύνορα της με την Συρία.
Αριθμητικά η νέα επιχείρηση ξεπερνά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, «η Τουρκία μετακινεί στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία και προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην ιστορία της χώρας», προσθέτοντας ότι, «η μεταφορά τεθωρακισμένων οχημάτων και η συγκέντρωσή τους κοντά στα σύνορα με τη Συρία συνεχίζεται».
Τα τουρκικά και ρωσικά μέσα αναφέρουν επίσης ότι, «αυτή τη φορά το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού προχώρησε σε περισσότερες προμήθειες από άλλες φορές.
Περίπου 80.000 στρατεύματα έχουν τοποθετηθεί στα σύνορα».
Γίνεται επίσης σύγκριση με την τουρκική εισβολή του 1974 κατά την οποία συμμετείχαν 40.000 στρατιώτες.
Ο εξοπλισμός μετακινείται τμηματικά, σε τρένα από το σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξανδρέττας, ενώ έχουν τεθεί σε εφαρμογή εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας στις συγκεκριμένες διαδρομές.
Η επιχείρηση, η οποία έχει επανειλημμένα ανακοινωθεί από την τουρκική ηγεσία, θα επικεντρώνεται στα ανατολικά του Ευφράτη.
Όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η επιχείρηση θα είναι περιεκτική, με στόχο το κουρδικό κίνημα της Συρίας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η επιχείρηση θα καθοδηγείται από την Ούρφα και το Κίλις και τα τουρκικά στρατεύματα θα επιτεθούν ταυτόχρονα από περισσότερα δέκα σημεία.
Να σημειωθεί ότι παρόμοιες πληροφορίες για τα τουρκικά σχέδια για την βορειοανατολική Συρία είχαν δει το φως της δημοσιότητας και το προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο, αυτήν την φορά παρατηρούνται σημαντικές διαφοροποιήσεις.
Πρώτον, η Άγκυρα διαρρέει στον τύπο πληροφορίες για την προώθηση μεγάλων τμημάτων του στρατού στην συνοριακή γραμμή.
Δεύτερον, ο ρωσικός τύπος μεταδίδει παράλληλες πληροφορίες.
Δείτε φωτό και βίντεο




📷 | The Armed Forces () has sent new military reinforcements to the |n border

A convoy of armored vehicles including tanks has been sent to the Suruç and Akçakale districts of 's Şanlıurfa city at the border with Syria's Ain-Al Arab and Tal Abyad

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter




Silahlı Kuvvetleri'nin 'deki birliklere yaptığı kapsamlı bir sevkiyat dün akşam saatlerinde başlayıp sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.
Gönderilen askeri birlikler Kapısı üzerinden Suriye'ye giriş yaptı. @Liveuamap @liveuamaptr

Δεν μπορούμε να σας τα δείξουμε όλα!

Γίνεται αυτόματα απόκρυψη των βίντεο που μπορεί να περιέχουν ευαίσθητο περιεχόμενο.
A comprehensive Armed Forces shipment to reinforce its troops in began yesterday evening and continued until the wee small hours of the morning.
Sent military troops entered Syria via Border Gate. @Liveuamap @lummideast

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη XXVII




Türk komando birlikleri İdlib'deki gözlem noktalarına gidiyor.

Turkish commando troops en route to the observation points in Idlib via Hatay. @lummideast @Liveuamap @liveuamaptr

Δεν μπορούμε να σας τα δείξουμε όλα!

Γίνεται αυτόματα απόκρυψη των βίντεο που μπορεί να περιέχουν ευαίσθητο περιεχόμενο.
İdlib'teki gözlem noktalarına daha fazla komando birliği gönderilmeye devam ediliyor.

More Turkish commando troops are on their way to the observation points in Idlib via Turkey's Hatay border gate @lummideast @Liveuamap @liveuamaptr

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη XXVII









sınır hattına ciddi bir sevkiyat yapılıyor.
20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan yola çıkan ve aralarında tank, zırhlı araç, personel taşıyıcılar ve lojistik araçların da bulunduğu bir konvoy hattına doğru hareket etti.@liveuamaptr