31.7.19

Σεισμός 5,2R στην Κρήτη


Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2R σημειώθηκε στις 7.40 π.μ.  στην Κρήτη σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται στα 23 χλμ. δυτικά - βορειοδυτικά του Ηρακλείου και το εστιακό της βάθος στα 66,1 χλμ.
Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.
Kάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στο zougla.gr ανέφεραν πάντως ότι δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα. Το zougla.gr συνομίλησε με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου η οποία μας ενημέρωσε ότι προς το παρόν δεν είχαν κλήση για κάποιο συμβάν λόγω του σεισμού, ενώ όπως μας ανέφερε η δόνηση δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητή.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου ενημερωθήκαμε πως η δόνηση ήταν μικρής διάρκειας, ωστόσο έγινε ιδιαίτερα αισθητή. «Διήρκεσε ελάχιστα, ένα δευτερόλεπτο. Ήταν ιδιαίτερα αισθητός» ανέφερε στο zougla.gr ο αξιωματικός υπηρεσίας.
«Σε επαφή που είχαμε με τις τοπικές Αρχές στην περιοχή ανάμεσα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά. Είμαστε όμως σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε» ανέφερε σε δηλώσεις του ο διοικητής ΠΥ της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Λαγουδακης.
Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου -που είναι εγκατεστημένος στα Ανώγεια:
Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου -που είναι εγκατεστημένος στο Ηράκλειο:
zougla.gr