1.6.19

Ευ. Βενιζέλος: To ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Ευ. Βενιζέλος: To ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ
Η Φώφη Γεννηματά με αιφνιδιαστική κίνηση θέτει εκτός ΚΙΝΑΛ τον Ευάγγελο Βενιζέλο προκαλώντας έντονα ερωτηματικά για το σχέδιο σχετικά με την πορεία του Κινήματος Αλλαγής, με τον ίδιο να απαντά ότι το «ΚΙΝΑΛ μετατρέπεται σε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».
Με δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποκαλύπτει ότι η Φώφη Γεννηματά τον κάλεσε σήμερα στο γραφείο της και του ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ορίσει ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη.
Μάλιστα του τόνισε, όπως αναφέρει, ότι «έχουμε διαφορετική γραμμή ως προς το μέλλον του ΚΙΝΑΛ» καθώς και ότι η ίδια υπέθεσε ότι ο Ευ. Βενιζέλος επιθυμεί να διαδραματίσει έναν ευρύτερο ρόλο.

«Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζοντας ότι «Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».
Οι δρόμοι της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο χωρίζουν με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να εγείρει μείζον εσωκομματικό θέμα, 35 ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, και να δίνει ουσιαστικά πάτημα στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ, στόχος του οποίου είναι η άλωση του Κέντρου.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βενιζέλου:

Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.
Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας.

www.liberal.gr/