22.6.19

Θεσσαλονίκη: Αναρχικοί με λοστάρια ματαίωσαν το “straight pride” - Τι λένε οι διοργανωτές

Γνωρίζει η αστυνομία ότι το φέρειν ρόπαλα, λοστάρια κ.λ.π. είναι παράνομη οπλοφορία; Αν δεν το ξέρει, να ανατρέξει στον ΠΚ και με την ευκαιρία, ας διαβάσει και εκείνο το αρθράκι περί παραβάσεως καθήκοντος!Προφανέστατα όμως το γνωρίζει αλλά η λεγόμενη "πολιτική ηγεσία" έχει τα δικά της ήθη και έθιμα...Juan
Ματαιώθηκε τελικά το Straight Pride Parade ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι «Ενωμένοι Μακεδόνες», οι οποίοι είχαν αναλάβει την διοργάνωσή του.
Όπως σημειώνουν σε ανάρτησή τους στο facebook, η απόφαση αυτή εληφθη λόγω της παρουσίας «περίεργων ατόμων με λοστάρια που έχουν καταλάβει την πλατεία Αριστοτέλους».

Οι "Ενωμένοι Μακεδόνες" σημειώνουν ακόμη ότι η αστυνομία δεν εκκενώνει τον χώρο από αυτή την ομάδα ατόμων «μη επιτρέποντας σε οικογενειάρχες να κάνουν την προγραμματισμένη εκδήλωση.
Αναλυτικά το μήνυμά τους:
«Το straight pride parade ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ για λογούς ασφαλείας.
Δεκάδες..."περίεργα" άτομα με λοταρία έχουν καταλάβει την πλατεία Αριστοτέλους.
Η αστυνομία από την άλλη δεν έχει πρόθεση να εκκενώσει την πλατεία από αυτά τα άτομα μη επιτρέποντας σε οικογενειάρχες να κάνουν την προγραμματισμένη εκδήλωση.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΜΑΣ!», αναφέρουν.


Νωρίτερα ομάδα περίπου πενήντα αναρχικών είχε καταλάβει το χώρο στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου επρόκειτο να συγκεντρωθούν μέλη της ομάδας  για την εκδήλωση Straight Pride.
Σκοπός των αναρχικών είναι να ακυρωθεί, όπως και τελικά έγινε,  η εκδήλωση των «Ενωμένων Μακεδόνων», η οποία πραγματοποιείται ως αντίδραση στη διεξαγωγή του Gay Pride.
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή επεισοδίων.
Να σημειωθεί ότι πριν από κάποιες ημέρες ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρης είχε χαρακτηρίσει την εκδήλωση ως «ηλιθιότητα».
«Δεν πρόκειται να πάψουν να υπάρχουν, ούτε στη δικιά μας τη γενιά, ούτε στις επόμενες γενιές, τα Straight Pride, αυτή η περίφημη ηλιθιότητα. Τι θα πει Straight Pride, δηλαδή, υποστηρίζουν τη φυσιολογικότητα; (Έπρεπε να υποστηρίζουν την ανωμαλικότητα, έτσι... αλησμόνητε δήμαρχε;)
Γιατί αυτό λένε. Φυσιολογικό είναι αυτό που βγαίνει από μέσα σου, δεν είναι πως επειδή εγώ είμαι μάτσο αγοράκι, εγώ είμαι ο φυσιολογικός. Και γιατί είσαι εσύ και δεν είμαι εγώ; Αυτό το ερώτημα δεν θα ξεπεραστεί εύκολα. (και εκείνα που...κρέμονται από κάτω "δήμαρχε" τι είναι; Διακοσμητικά;) Άντε κολύμπα, πού λένε...Juan
Πάντοτε θα υπάρχουν αντιδράσεις», τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το 8ο Thessaloniki Pride, που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου.
pronews