30.6.19

Θα ανεχθούν οι ΗΠΑ “απαγορευμένη ζώνη πτήσεων” στη Μεσόγειο από τους τουρκικούς S-400;


Μπορούν ο ΗΠΑ να ανεχθούν μια τουρκική no fly zone στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, η οποία μάλιστα θα ΄ρθει να προστεθεί σ΄ αυτή που ήδη έχουν επιβάλει οι Ρώσοι στη Συρία; Προφανώς όχι . Προφανώς το Πεντάγωνο δεν πρόκειται να συζητήσει τέτοιο ενδεχόμενο και γι΄ αυτό όποια κι αν είναι η οπτική γωνία του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, οι τουρκικοί S-400, δεν πρόκειται ποτέ να αναπτυχθούν. Μετά από το χθεσινό ραντεβού Τραμπ δεν μπορεί κανένας πια να αποκλείσει ότι η παραλαβή τους μπορεί να γίνει, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Ποια no fly zone θα αναρωτηθείτε έχουν οι Ρώσοι στη Συρία και ποια μπορούν να επιβάλουν οι Τούρκοι; Τη no fly zone των S-400! Στη Συρία μετά από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού η Μόσχα ανέπτυξε συστοιχίες S-400 και κυριολεκτικά έχει “κλειδώσει” τον εναέριο χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Αμερικανοί χτύπησαν μετά από την ανάπτυξη των S-400 μόνο με πυραύλους κι όχι με αεροσκάφη.
Αναλυτικά τα εξηγεί στο βίντεο ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Γκίνης, στη συνέντευξη που έδωσε στο Militaire.gr. Δείτε το απόσπασμα:
militaire.gr