21.6.19

Βίντεο: Σάλος με βουλευτή των Τόρις που επιτέθηκε σε διαδηλώτρια της Greenpeace!

Φαίνεται ότι στην Αγγλία δεν έχουν ακούσει για  την Ελληνική μέθοδο ..."προληπτικών συλλήψεων" των διαφωνούντων!!!
Juan

Δείτε το βίντεο που έχει εξοργίσει μεγάλη μερίδα των Βρετανών, κάνοντάς τους να ζητούν την παραίτηση του Μαρκ Όουεν, ο οποίος κατέχει και τη θέση του υπουργού Ασίας και Ειρηνικού στο Φόρεϊν Όφις


Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει βουλευτή των Τόρις να αρπάζει από τον σβέρκο μία διαδηλώτρια της Greenpeace, σε χθεσινή εκδήλωση, και να την βγάζει βίαια από την αίθουσα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το περιστατικό σημειώθηκε σε δείπνο με καλεσμένους σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες από το Σίτι του Λονδίνου, που πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ στο επιβλητικό Mansion House. 





Στο βίντεο, που έχει κάνει πολλούς να απαιτούν την παραίτηση του «τραμπούκου» πολιτικού, ο Μαρκ Φιλντ (που κατέχει και τη θέση του υπουργού Ασίας και Ειρηνικού στο Φόρεϊν Όφις) εμφανίζεται να σταματά την διαδηλώτρια της Greenpeace, σπρώχνοντάς την πάνω σε μια κολόνα.

Στη συνέχεια, αφού την τραβολογά, την αρπάζει από τον σβέρκο και την οδηγεί με βία έξω από την αίθουσα

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, το επεισόδιο σημειώθηκε όταν διαδηλώτριες της Greenpeace εισέβαλαν, φορώντας κόκκινες τουαλέτες, στο ετήσιο δείπνο Bankers and Merchants, λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη ομιλία του Φίλιπ Χάμοντ σχετικά με την κατάσταση της βρετανικής οικονομίας. 

Ο Μαρκ Φιλντ, που είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ακούγεται στο βίντεο να λέει, αφού αρπάζει την γυναίκα «μπορείτε να βγάλετε έξω αυτό το άτομο;». 

Εκείνη, ενώ την τραβολογάει ο βουλευτής, το μόνο που προλαβαίνει να πει είναι «κάνουμε ειρηνική διαμαρτυρία».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος, Μπράντον Λούις, επιβεβαίωσε σήμερα ότι το κόμμα θα διερευνήσει το ζήτημα. Από τη μεριά του, ο κ. Φιλντ ζήτησε συγγνώμη, εκφράζοντας βαθιά μεταμέλεια για την πράξη του. Στη δήλωσή του ωστόσο φρόντισε και να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι ενήργησε ενστικτωδώς και ότι ανησυχούσε ότι η γυναίκα μπορεί να ...ήταν οπλισμένη!
protothema