27.6.19

Ισραήλ: «Η Ρωσία "νέκρωσε" το GPS εντός ΕΕΧ- Ζητήσαμε βοήθεια από ΗΠΑ» - Aντίδραση Μόσχας: «Είναι fake news»


Eπεισόδιο Ρωσίας -Ισραήλ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες ώρες καθώς ο ισραηλινός Στρατός αποκάλυψε πως η Μόσχα βρίσκεται πίσω από τις παρεμβολές στο σήμα GPS!
Η ανακοίνωση αυτή προκάλεχε την παρέμβαση του Ρώσου πρέσβη ο οποίος τόνισε πως "οι αναφορές αυτές των ισραηλινών είναι fake news. Δεν μπορούμε να τις πάρουμε σοβαρά"!
Πιο αναλυτικά, το Ισραήλ ανέφερε πως οι παρεμβολές στο σήμα GPS, όπως αποκάλυψε χτες το pronews.gr, προέρχονται από την Μόσχα και την αεροπορική βάση Χμέιμ.
Η καταγγελία των ισραηλινών είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς οι παρεμβολές προέρχονται από... 385 χλμ μακριά!
Ισραηλινές πηγές ανέφεραν στο τηλεοπτικό δίκτυο i24NEWS πως "δεν ήταν ξεκάθαρο ακόμη πως η Μόσχα δημιουργούσε τις παρεμβολές αλλά είναι σίγουρο πως προέρχονταν από την Συρία"



Russia's suspected involvement in GPS disruptions at Ben-Gurion airport must be understood in the context of tensions over Syria, despite the security coordination between Israel and Russia.
My take on @i24NEWS_EN

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Emmanuel Navon עמנואל נבון

Μάλιστα το θέμα βρίκεται πολύ "ψηλά" στο σύνολο των ισραηλινών ΜΜΕ τα οποία τονίζουν πως "αξιωματούχος της χώρας θα ταξιδέψει στην Ευρώπη για να συμβουλευτεί αμερικανούς ώστε να σταματήσουν οι παρεμβολές"
Ο πρώην Διοικητής της Αεροπορίας του Ισραήλ, Amos Yadlin, ανέφερε στο ραδιόφωνο του Στρατού πως οι παρεμβολές μπορεί να είναι "παράπλευρες απώλειες κατά την διάρκεια κυβερνοπολέμου στην περιοχή"
Ο ισραηλινός ειδικός,Emmanuel Navon, ανέφερε πως "οι παρεμβολές μπορεί να είναι ένα σήμα από τη Ρωσία προς το Ισραήλ για παρεμπόδιση των αεροπορικών επιθέσεων στην Συρία".
"Από την πρώτη μέρα που παρατηρήθηκαν προβλήματα στο GPS όλες οι αρχές της χώρας προσπαθούν να βρουν μια λύση και την πηγή του προβλήματος" ανέφερε ανακοίνωση της ΙΑΑ.
Πάντως αν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε γιατί δεν τέθηκε στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής μπροστά στον Ρώσο σύμβουλο ασφαλείας, Patrushev;
Πάντως είναι γνωστό πως η Μόσχα έχει στείλει στην Συρία το σύστημα ηλεκτρονικού πόλεμο Krasukha-4.
Το Krasukha-4 είναι μια κινητή πλατφόρμα συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου ικανό να εξουδετερώνει εχθρικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους χαμηλής τροχιάς, μη-επανδρωμένα αεροσκάφη (Drones), επίγεια και εναέρια ηλεκτρονικά συστήματα, όπως τα ραντάρ, τα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης και τα συστήματα επικοινωνίας και ελέγχου των εχθρικών αεροσκαφών, καθώς και κατευθυνόμενα βλήματα και πυραύλους.
Μάλιστα λέγεται ότι το Krasukha-4, έχει την δυνατότητα όχι μόνο να παρεμποδίζει τα εχθρικά ηλεκτρονικά συστήματα σε αποστάσεις έως και 300χλμ, αλλά και να προκαλεί μόνιμες βλάβες σε αυτά.
Ομως στην περίπτωση αυτή, η εμβέλεια των παρεμβολών φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερη...Νέο ρωσικό όπλο;