8.6.19

Υπό τις… «ευλογίες» και τις «ευχές» του Α.Τσίπρα το “gay pride” στην Αθήνα - Αντιπροσωπεία και από τη...ΝΔ (!!!)

Υπό τις… «ευλογίες» και τις «ευχές» του Α.Τσίπρα το “gay pride” στην Αθήνα - Αντιπροσωπεία και από τη ΝΔ
ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ : "una faccia, una razza") Juan

Υπό τις  «ευλογίες» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έγινε το gay pride (Αθηναϊκή υπερηφάνεια ο ελληνικός τίτλος) στο Σύνταγμα.
Η παρέλαση του gay pride ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και οι συμμετέχοντες περπάτησαν την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την πλατεία Ομονοίας.

Έντονη είναι η παρουσία μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, καθώς και γονέων με παιδιά σε καροτσάκια.
Οι συμμετέχοντες υπό τους ήχους τυμπάνων, κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια.
Ο Πρωθυπουργός έγραψε αναλυτικά στο λογαριασμό του στο twitter:
«Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις». Εμείς, αυτό το δρόμο έχουμε επιλέξει».



«Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις». Εμείς, αυτό το δρόμο έχουμε επιλέξει


Αντιπροσωπεία και της ΝΔ (!)
Η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπήθηκε  στο Athens Pride από τον Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γιώργο Σταμάτη, μαζί με αναπληρωτές του και στελέχη της Γραμματείας, καθώς και από τις υποψήφιες βουλευτές του κόμματος στην Α’ Αθηνών κ. Φωτεινή Πιπιλή και κ. Αλεξάνδρα Χαριτάτου.
Τη στήριξή της στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και στο Athens Pride εξέφρασε και η Φώφη Γεννηματά κατά τη επίσκεψή της το μεσημέρι στο περίπτερο για τους ΛΟΑΤΚΙ, του ΚΙΝΑΛ στο Σύνταγμα.
«Το Athens Pride είναι πλέον σημείο αναφοράς για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είμαστε εδώ, γιατί υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι σε κάθε είδους διάκριση. Για μια «ανοιχτή κοινωνία», που αποδέχεται τη διαφορετικότητα. Για μια κοινωνία δημοκρατική, όπου όλοι είναι ισότιμοι», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.


Τα βλέμματα των συγκεντρωμένων αλλά και την προσοχή των φωτογράφων τράβηξε ένας νεαρός άνδρας στο Σύνταγμα ο οποίος με αδαμιαία περιβολή έκανε βόλτες στην Πανεπιστημίου, αλλά και στο Σύνταγμα!
Ο νεαρός γυμνός άνδρας κρατούσε μάλιστα μια μεγάλη ελληνική σημαία... Πληροφορίες αναφέρουν πως οι συμμετέχοντες στο Athens Pride 2019 του ζήτησαν να ντυθεί και να αποχωρήσει. Δείτε φωτογραφίες.

«Παρών» και στο Athens Pride 2018 ο «ιερομόναχος»
Ο πάτερ Κλεομένης -τον οποίο είχε «αδειάσει» πέρυσι η Ιερά Σύνοδος, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος- είχε δώσει το «παρών» και στο Athens Pride του 2018.
Σε ένα βίντεο από την παρουσία του τότε εμφανίζεται να χρησιμοποιεί υβριστικές φράσεις κατά των συμμετεχόντων στο Athens Pride και τελικά να προσάγεται από αστυνομικούς.

 pronews