14.6.19

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί: Μην χρησιμοποιείτε αυτή τη γνωστή κρέμα με αντιγηραντική δράσηΟ ΕΟΦ με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει τους καταναλωτές ότι η γνωστή κρέμα "La muse de l’ éclat-Brilliance effect- MUSE 24H-" με αντιγηραντική δράση, η οποία παρουσιάζεται ως καλλυντικό, δεν έχει γνωστοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων για τα καλλυντικά, όπως επιτάσσει η σχετική νομοθεσία. Ως εκ τούτου, τίθεται ζήτημα νόμιμης κυκλοφορίας του συγκεκριμένου προϊόντος.

Επισημαίνεται ότι στην ομώνυμη ιστοσελίδα δεν υπάρχουν τα στοιχεία της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του στην Ελλάδα (διεύθυνση, φυσική έδρα) παρά μόνο ένας τηλεφωνικός αριθμός και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών σε ιστοσελίδες όπου η πώληση προϊόντων γίνεται μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών ή φόρμας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς να υπάρχουν άλλα στοιχεία για τον υπεύθυνο κυκλοφορίας.
Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
thestival.gr