1.6.19

Ανω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ - Α.Τσίπρας: «Φεύγω από την ηγεσία του κόμματος αν...» - Τα «βρόντηξε» ο Πιτσιόρλας - Ποιοι ακολουθούν

Να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες διαδοχής του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε o ίδιος ο Α. Τσίπρας αν υλοποιηθεί το χειρότερο σενάριο στις εθνικές εκλογές.

Την παραίτησή του στη διάθεση των οργάνων της Κουµουνδούρου, αν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείµενες εθνικές εκλογές είναι κάτω από το όριο του 23%, δηλαδή κάτω από την επίδοση του κόµµατος στις κάλπες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξετάζει ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος ήδη έχει τεθεί σε καθεστώς αυστηρής επιτροπείας από τις δυνάµεις της εσωκοµµατικής αντιπολίτευσης.
Το απόγευµα της περασµένης Κυριακής, οπότε και συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στην Κουµουνδούρου µε τη συµµετοχή κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης και του κόµµατος, µε σκοπό να προετοιµάσει το έδαφος για την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, έριξε στο τραπέζι το σενάριο της «παραίτησής» του, προκειµένου να αποφύγει εγκαίρως την εκδήλωση επιθετικών κινήσεων προς το πρόσωπό του.
Η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού ήταν µονόδροµος, καθώς οι πληροφορίες που είχαν φτάσει στην Κουµουνδούρου δεν άφηναν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας σε σχέση µε το αποτέλεσµα της κάλπης των ευρωεκλογών και ο ίδιος έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του πριν οι εσωκοµµατικοί του αντίπαλοι τον στήσουν στον τοίχο.
Δηλαδή, η περίφηµη οµάδα των «53+», µε άτυπο ηγέτη τον Ευκλ. Τσακαλώτο, καθώς και το αποκαλούµενο ιστορικό ιερατείο του κόµµατος, που εκπροσωπείται από την τριανδρία των Ν. Βούτση, Π. Σκουρλέτη και Ν. Φίλη.
Αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την συντριβή: Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν
Τη δημιουργία πολιτικού κέντρου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και κάτω από επίβλεψη των των  Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Σκουρλέτη ,το οποίο θα συντονίζει και θα χαράσσει την προεκλογική στρατηγική αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Την ίδια ώρα έρχονται αλλαγές, με νέα πρόσωπα να βγαίνουν μπροστά, και άλλα να αποχωρούν από το μέγαρο.
Αποχωρούν από το Μαξίμου
 • ΧΡ. Βερναρδάκης
 • Γ. Σκλιάς (εταιρεία VoxPop Analysis)
Οι δύο άνδρες χρεώνονται το γεγονός ότι δεν προέβλεψαν το κακό εκλογικό αποτέλεσμα.
Η νέα ομάδα του Μαξίμου
Υπεύθυνος εκλαΐκευσης προγράμματος
Ε. Tσακαλώτος
Η νέα ομάδα του Μαξίμου θα βγει μπροστά στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ο υπουργός Οικονομικών έχει επιφορτιστεί με το δύσκολο ρόλο της εκλαΐκευσης του κυβερνητικού προγράμματος στην κοινωνία, κάτι που δεν επετεύχθη στις ευρωεκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε βραδινή σύσκεψη με υπουργούς και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του ΥΠΟΙΚ.
Υπεύθυνοι προεκλογικής εκστρατείας
 • Γ. Δραγασάκης
 • Α. Xαρίτσης
 • Γ. Σταθάκης
Η ειδική επιτροπή που θα βρίσκεται δίπλα στον πρωθυπουργό όσον αφορά το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως και η
Επιτροπή ψηφοδελτίων
 • Α. Tσίπρας
 • Π. Σκουρλέτης
 • Α. Φλαμπουράρης
 • Δ. Bίτσας
 • Θ. Δρίτσας
 • Α. Kοτσάκας
 • Ε. Kαλαμάρα
Τα «βρόντηξε» και έφυγε ο Σ.Πιτσιόρλας από το Υπουργικό - Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές
Την απόφασή του να μην κατέβει υποψήφιος ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, εξερχόμενος χτες από το υπουργικό συμβούλιο. Στη συνέχεια ο υπουργός αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Ο κ. Πιτσιόρλας  συνομίλησε με τους δημοσιογράφους και τους ανακοίνωσε την απόφασή του να μην κατέβει υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.
pronews