27.6.19

Εκκενώνονται οι εγκαταστάσεις των ΕΑΣ στο Λαύριο λόγω φωτιάς στην περιοχή


Οι εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Λαύριο εκκενώνονται από την πυροσβεστική , καθώς υπάρχει κίνδυνος από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Λαύριο.
Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο μέτωπο της πυρκαγιάς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στη θεση Νεράκι Λαυρίου, όπου νωρίτερα εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους άτυπος καταυλισμός μεταναστών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεσστική, εκτός από τα πρώτα επτά οχήματα με 21 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, τώρα έχουν μεταβεί επιπλέον 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα του νεοιδρυθέντος Μηχανοκίνητου Τμήματος, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες των ΟΤΑ, ενώ επιχειρούν και τρία ελικόπτερα.
Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια , που βρίσκονται πάνω από την πυρκαγιά, αλλά πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ και καταβάλλεται προσπάθεια να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο, πριν πάρει απειλητικές διαστάσεις.
Σημειώνεται, ότι η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί χθες το βράδυ στην Κάρυστο τέθηκε υπό έλεγχο το πρωί.
Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει τις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος για την καταστολή της πυρκαγιάς στη θέση Νεράκι Λαυρίου. Ήδη από την Τρίτη έχουν διατεθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα 4 υδροφόρες και ενισχύθηκαν με 2 φορτηγά οχήματα και 1 ερπυστριοφόρο – χωματουργικό.
Παρών στο συμβάν είναι από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και στελέχη της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να παρέχουν οποιαδήποτε συνδρομή ζητηθεί από το Πυροσβεστικό Σώμα.
militaire