21.6.19

ο καλοκαίρι αρχίζει επισήμως σήμερα και ο καιρός δείχνει και τα πρώτα 40άρια έρχονται σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με έκτακτα δελτία καιρού προειδοποιούν για πολύ υψηλές θερμοκρασίες και συνθήκες καύσωνα σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τον χάρτη να βάφεται κόκκινος! Στην χώρα μας η πολλή ζέστη θα είναι αισθητή το Σαββατοκύριακο σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το θερμόμετρο αναμένεται σύμφωνα με τον ίδιο να δείξει και 39 βαθμούς στις ευπαθείς περιοχές στην ζέστη. Η ζέστη θα είναι αισθητή και στα νησιά. Ωστόσο από την Δευτέρα, η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να πέφτει από τα βόρεια. Η πτώση αυτή ωστόσο δεν θα είναι τόσο αισθητή αφού θα υπάρχει και αυξημένη υγρασία με τον δείκτη δυσφορίας να χτυπάει κόκκινο! Την Τρίτη θα είναι πιο αισθητή η πτώση που σε πολλές περιοχές θα φτάσει και τους 7 βαθμούς. Ακούστε την ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό Θα ψηθεί η δυτική Ευρώπη Το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της δυτικής Ευρώπης ο καιρός θα είναι άστατος. Όμως από την Δευτέρα το θερμόμετρο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θα δείξει ακόμα και 40 βαθμούς Κελσίου. Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο! Θερμές αέριες μάζες από την Βόρεια Αφρική θα βάλουν στον κλίβανο την Μαδρίτη, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, την Φρανκφούρτη και το Βερολίνο. Το σκηνικό αυτό θα διατηρηθεί έως και την Παρασκευή δημιουργώντας συνθήκες καύσωνα.


O Ρ.Τ.Ερντογάν «περικυκλώνει» με NAVTEX το Καστελόριζο την ημέρα των εκλογών στην Πόλη καθώς οι υδρογραφικές υπηρεσίες της Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα ο σταθμός της Αττάλειας, εξέδωσαν NAVTEX, σύμφωνα με την οποία «κλειδώνει» θαλάσσια περιοχή νοτίως του συμπλέγματος της Μεγίστης, ώστε να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πυρά το τουρκικό Ναυτικό!
Στην Αθήνα υπάρχει έντονη ανησυχία καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών την Κυριακή 23 Ιουνίου μπορεί να είναι αρνητικό και να αναγκάσει τον Ερντογάν να προβεί σε ενέργεια «αντιπερισπασμού» προκαλώντας ελληνοτουρκική κρίση.
Η εν λόγω NAVTEX, με το Καστελόριζο δεν είναι διόλου τυχαία.
TURNHOS N/W : 0707/19 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 19-06-2019 11:43) TURNHOS N/W : 0707/19
MEDITERRANEAN SEA
GUNNERY EXERCISE, ON 23 JUN 19 FROM 0200Z TO 0400Z OUT OF FOREIGN TERRITORIAL WATERS IN AREA BOUNDED BY;
36 05.00 N – 028 44.00 E
36 02.40 N – 029 20.60 E
36 04.37 N – 029 23.12 E
35 58.80 N – 029 38.05 E
35 03.00 N – 029 38.00 E
35 30.00 N – 028 10.00 E
Ταυτόχρονα το δεύτερο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» πλέει προς την Κύπρο συνοδεία φρεγάτας του τουρκικού Ναυτικού.
Συνοδεύεται από τη φρεγάτα TCG FATİH δηλαδή «Πορθητής».
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως: «στέλνουμε το γεωτρύπανό μας Γιαβούζ στην Ανατολική Μεσόγειο και ελπίζουμε να λάβουμε καλά νέα. Μονάδες του Ναυτικού μας ολοκλήρωσαν τις προετοιμασίες για να συνοδεύσουν το Γιαβούζ στο έργο του. Ήσυχες θάλασσες καλή τύχη».



Güzel haberler almayı umduğumuz Yavuz sondaj gemimizi Doğu Akdeniz'e uğurladık. Deniz Kuvvetlerimize ait unsurlar da Yavuz’un çalışmalarına refakat edecek şekilde hazırlıklarını tamamladı. Pruvanız neta, denizleriniz sakin, bahtınız açık olsun.
🇹🇷 🇹🇷

pronews