15.5.19

Πρελούδιο επίθεσης: Εxxon Mobil & Αμερικανοί φεύγουν από Ιράκ -Εντοπίστηκαν έτοιμοι προς εκτόξευση ιρανικοί πύραυλοι

Συναγερμός έχει σημάνει στην Μ.Ανατολή καθώς εντοπίστηκαν έτοιμοι προς εκτόξευση ιρανικοί πύραυλοι στο Ιράκ γεγονός που οδήγησε στην εσπευσμένη αποχώρηση του προσωπικού της Exxon Mobil από τις πετρελαιοπηγές Basra στο Ν.Ιράκ ενώ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από το «μη απαραίτητο αμερικανικό προσωπικό» να αποχωρήσει όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.

Ο ιρακινός πρώην αντιπρόεδρος, Iyad Allawi, αποκάλυψε τι έγινε με την εσπευσμένη επίσκεψη Μ.Πομπέο στην Βαγδάτη.
"Ενας αμερικανός αξιωματούχος μου είπε πως η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών τράβηξε φωτογραφίες από το έδαφος, όχι μόνο δορυφορικές, που δείχνουν ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους σε πλατφόρμες εκτόξευσης στην Basra.
Οι πύραυλοι αυτοί είχαν στοχοποιήσει όλο τον Κόλπο και γι αυτό ήρθε ο Μ.Πομπέο.
Επιπλέον, η ΜΟΣΑΝΤ ανακάλυψε πως αυτές οι πυραυλικές πλατφόρμες έχουν αναπτυχθεί σε όλο το Ιράκ όχι μόνο στην πόλη της Basra.
Είναι ανεπτυγμένοι επίσης σε Συρία και Γάζα.
Αυτό ήταν που συζητήθηκε. Γι αυτό το Ισραήλ κτύπησε και τη Χαμάς. 
Οχι μόνο οι ΗΠΑ αλλά και το Ισραήλ ανησυχεί πάρα πολύ.
Αυτό ανάγκασε τον Πομπέο να ακυρώσει το ταξίδι στην Γερμανία και να έρθει εδώ".
Δείτε το βίντεο

Former Iraqi VP Iyad Allawi interview w/ Sharqiya News:
A U.S. official told me Israel intel obtained ground/satellite images of Iranian ballistic missile platforms in Gaza, Syria, Iraq & Iran directed at Gulf states. This is why Pompeo suddenly visited Iraq last week.
228 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Μέσα σε λίγα λεπτά Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία σταμάτησαν οποιεσδήποτε εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο βόρειο Ιράκ εν αναμονή ραγδαίων εξελίξεων.
Αργά χτες το βράδυ η CENTCOM με ανανκοίνωση της τόνισε πως οι αμερικανικές δυνάμεις σε Συρία και Ιράκ τέθηκαν σε ύψιστο συναγερμό έπειτα από «αξιόπιστες απειλές» από τις ιρανικές δυνάμεις στην περιοχή.
Με το επείγον σήμα του State Department καλούνται οι Αμερικανοί πολίτες:
-να εγκαταλείψουν αμέσως το Ιράκ
-να αποφεύγουν τις αμερικανικές εγκαταστάσεις στη χώρα
-να παρακολουθούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για νέες ειδοποιήσεις
-να αναθεωρήσουν τα σχέδια προσωπικής ασφάλειας
-να παραμένουν σε εγρήγορση
Πριν λίγο και η αμερικανική πρεσβεία στον Λίβανο ειδοποίησε τους αμερικανούς πολίτες πως"υπάρχουν σοβαρά ζητήματα ασφαλείας στην περιοχή. Κρατήστε "χαμηλό προφίλ" και να προσέχετε".
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικανοί περιμένουν κάποια πυραυλική επίθεση καθώς όπως είπαν οι ιρανικές πολιτοφυλακές έχουν αναπτύξει πυραύλους κοντά σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ. Οι πύραυλοι αυτοί δεν είναι κάτι νέο , διότι είχαν μεταφερθεί από το 2018 ή και νωρίτερα στην περιοχή λόγω των μαχών με το ISIS, όμως επανήλθαν ξανά στην δημοσιότητα.
"Είναι πιθανό οι ιρανικές πολιτοφυλακές να πραγματοποιήσουν πυραυλική επίθεση κοντά στην "πράσινη ζώνη" στην Βαγδάτη και να στοχοποιήσουν την αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκ. Γι αυτό και η εσπευσμένη διαταγή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σήμερα" αναφέρει μια πηγή.
Φήμες λένε πως πρόκειται για τους πυραύλους Zolfaqar (κόκκινο χρώμα στον χάρτη) και Fateh-110/Khalij Fars (μπλε χρώμα). Αυτοί οι πύραυλοι έχουν αναπτυχθεί κοντά στην Basrah.
Ο Ayatollah Ali Sistani κάλεσε πριν λίγο όλους τους ιρακινούς να παραμείνουν "ουδέτεροι" στην διαμάχη ΗΠΑ-Ιράν.
Να σημειωθεί πως πριν λίγο το Κουβέιτ μεταφέρει δυνάμεις και μέσα για την προστασία των πετρελαιοπηγών του μετά και τον πολεμικό συναγερμό της Εθνικής του Φρουράς ενώ και το Ιράν έθεσε το στράτευμα σε ύψιστο συναγερμό.
"Θα νικήσουμε την συμμαχία Ισραήλ-ΗΠΑ" είπε ο ιρανός ΥΠΑΜ...

pronews.gr