5.5.19

H «Σφαλιάρα» του νέου «SACEUR» στον Τούρκο Επιτελάρχη


Απρόβλεπτη και βροντερή ήταν η «σφαλιάρα» που έπεσε απο νέο SACEUR» στον Τούρκο Επιτελάρχη  που δεν ήξερε που και πως να κρυφτεί στη Τελετή Παράδοσης -Παραλαβής του SACEUR» στο Μόνς του Βελγίου
Η  Τουρκία  ήταν παρούσα στην τελετή με τον Γενικό Επιτελάρχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά σε σε ένδειξη «διαμαρτυρίας» από μέρους της, για την απόφαση του ΝΑΤΟ χωρίς τη δική της σύμφωνη γνώμη να καλέσει  τον Κύπριο Αντισυνταγματάρχη Παχουλίδη  (εξαίρετο Αξιωματικό) ,στη Τελετή Παράδοσης  Παραλαβής

Ο Τούρκος Επιτελάρχης ήταν στην είσοδο του χώρου και αποχώρησε μόλις είδε να καταφτάνει ο Κύπριος Εκπρόσωπος του ΓΕΕΦ στην Τελετή …Σύμφωνα δε με πληροφορίες Ο Πτέραρχος Tod D.Wolters (USAF)  που έμαθε την αντίδραση της Τουρκίας αντέδρασε ψύχραιμα και δήλωσε οτι «εμείς καλούμε όποιον θέλουμε και έρχονται όσοι θέλουν»
NATO Secretary General Jens Stoltenberg, General Tod D. Wolters (incoming Supreme Allied Commander Europe) and General Curtis M. Scaparrotti (outgoing Supreme Allied Commander Europe)
Παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις της Τουρκίας, η οποία είχε «απειλήσει» ότι για το λόγο αυτόν δεν θα παραστεί στην τελετή …Εδώ και 10 ημέρες τουλάχιστον , το μεν ΝΑΤΟ επέμεινε στην πρόσκληση της Κύπρου, η δε Τουρκία μη μπορώντας να υπαναχωρήσει, δεν παρέστη στην τελετή.
Ο Πτέραρχος Tod D.Wolters (USAF) ήταν μέχρι προσφάτως ο Διοικητής της Συμμαχικής Αεροπορικής Διοικήσεως του ΝΑΤΟ (Allied Air Command), και ταυτοχρόνως ο Διοικητής των Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής, με έδρα του την τεράστια Αμερικανική Αεροπορική Βάση στο Ramstein της Γερμανίας, υπεύθυνος για την αερο-διαστημική άμυνα των 29 κρατών-μελών της Συμμαχίας και Διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ με ζώνη ευθύνης σε 104 χώρες της Ευρώπης, ΗΠΑ, Ασίας (Μέσης Ανατολής), και Αφρικής.
Τώρα, ο Πτέραρχος Wolters, εκτός από SACEUR θα είναι ταυτόχρονα και ο Διοικητής της Ευρωπαϊκής Διοικήσεως των Αμερικανικών ΕΔ (US European Command).
Ο Πτέραρχος Wolters είναι απόφοιτος της Αεροπορικής Ακαδημίας της Αμερικανικής Αεροπορίας στο Colorando Springs με την Τάξη του 1982 της Σχολής. Στο ενεργητικό του έχει περισσότερες από 5.000 ώρες πτήσεως σε μαχητικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων OV-10, A-10, F-15 και F-22.

veteranos.gr