21.5.19

ΜΑΣ...ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ!!! Η FRONTEX στέλνει δυνάμεις στην Αλβανία για να σταματήσουν τις ροές παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα

Αλέκοοο! Τι έλεγες, να σε ξαναψηφίσουμε για να κάνεις την Ελλάδα Μπαγκλα-Ντες; Δεν σφάξανε!!!Juan
Δεν έχει προηγούμενο ο διασυρμός της χώρας στο εξωτερικό.
Αν και δεν αποτελεί μέλος της ΕΕ, η Αλβανία υπέγραψε συμφωνία με τον FRONTEX για την παρακολούθηση των ελληνοαλβανικών συνόρων(!), εκ μέρους της ΕΕ σημειώνει η αλβανική abc, κατατάσσοντας τη χώρα μας σε "τριτοκοσμικό" επίπεδο.

Αυτό γιατί τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ τώρα είναι τα... αλβανικά.
Πενήντα άτομα της FRONTEX σε αρχική φάση θα εγκατασταθούν στα σημεία διέλευσης των συνόρων, προκειμένου να σταματούν τους παράνομους μετανάστες τους προερχόμενους από την Ελλάδα, που χρησιμοποιούσαν  τα αλβανο-ελληνικά σύνορα προκειμένου να προωθηθούν στην Ευρώπη.
Όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα, που μεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο οι παράνομοι μετανάστες τώρα θα πρέπει να σκεφθούν δύο φορές τώρα να τα διαβούν, όπως σημειώνεται.
Με άλλα λόγια η ΕΕ αναγκάζεται να θωρακίσει τα εξωτερικά της σύνορα με την Αλβανία που δεν είναι μέλος της, για να σταματήσει τις ροές των παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα (που... είναι μέλος) η οποία ως γνωστόν δεν κάνει το παραμικρό για να σταματά η ίδια τις αθρόες παράνομες εισόδους μεταναστών στο έδαφός της.   
Μάλσιτα όπως σημειώνεται στα  Τίρανα για την υπογραφή της συμφωνίας παρευρίσκονταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο επικεφαλής της αποστολής Frontex, Φαμπρίς Λεγγέρι.
Στην υπογραφή της συμφωνίας στα Τίρανα, πραγματοποιήθηκε σχετική τελετή στην οποία ήταν παρόντες 50 αξιωματικοί του FRONTEX, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνόρων και Ακτοφυλακής.
Στη διάρκεια της τελετής, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι η αποστολή FRONTEX στην Αλβανία, αποτελεί ένδειξη ενδιαφέροντος της ΕΕ για τη χώρα.
Ο Επίτροπος της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επαίνεσε το έργο και τη βούληση των αλβανικών αρχών να σταματήσουν τη ροή μεταναστών (σημ. προφανώς από την Ελλάδα) προς στις χώρες της ΕΕ, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.
 Ο Αβραμόπουλος ζήτησε να αξιολογηθούν θετικά οι  μεταρρυθμίσεις της χώρας πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων.
«Από τον περασμένο Ιούνιο, η Αλβανία σημείωσε πρόοδο όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της κάνναβης, και αυτό πρέπει να αναγνωρισθεί», δήλωσε ο  Αβραμόπουλος.
Σύμφωνα, εξάλλου, με τον υπουργό Εσωτερικών Σαντέρ Λεσάι, η συνδρομή του FRONTEX συμβάλλει άμεσα  στις περιορισμένες δυνατότητες  των αστυνομικών δυνάμεων του κράτους.
Έτσι τώρα τα σύνορα της ΕΕ είναι... θωρακισμένα, αφού ο τελικός στόχος είναι ο όποιος παράνομος μετανάστης που μπαίνει ανενόχλητος στην Ελλάδα, να παραμένει και εδώ μόνιμα.
Όσο για τους Αλβανούς παράνομους που εισέρχονται στην Ελλάδα, εκεί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο δρόμος είναι ανοικτός.
pronews