6.5.19

Α.Τσίπρας σε οικισμό Ρομά στην Ξάνθη: «Είστε παράδειγμα πολυπολιτισμικής συμβίωσης»!

"αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πως πρέπει να είναι οι κοινωνίες μας" !!! Είδε ο "γύφτος" τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του!!! Juan
Το… «όραμά» του περιέγραψε από τον τσιγγάνικο οικισμό στα στα Κιμμέρια Ξάνθης όπου βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως είναι αυτό της «κοινωνικής ισότητας και αλληλεγγύης», ενώ χαρακτήρισε τον οικισμό ως «παράδειγμα πολυπολιτισμικής συμβίωσης».

 «Είναι ένα χωριό όπου κατοικούν δίπλα-δίπλα Χριστιανοί με Μουσουλμάνους, Τσιγγάνοι με Μπαλαμούς κι αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πως πρέπει να είναι οι κοινωνίες μας», είπε ο κ. Τσίπρας, απαγορεύοντας πρακτικά  το γεγονός οι κοινωνίες να είναι διαμορφωμένες αλλιώς  και συνέχισε με το γνωστό και αγαπημένο του λογύδριο περί χρώματος δέρματος, «ρατσισμού» και άλλων τέτοιων στερεοτύπων:
«Ανεξαρτήτως σε ποιον Θεό πιστεύουμε και τι χρώμα έχει το δέρμα μας, είμαστε άνθρωποι, είμαστε πολίτες αυτής της χώρας και πρέπει να έχουμε ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα. Και πάνω από όλα δεν πρέπει να επιτρέψουμε ως χώρα και ως λαός να συνεχίζονται τα στερεότυπα των διακρίσεων, οι ξενοφοβικές και οι ρατσιστικές συμπεριφορές. Κυρίως, όμως, πρέπει εμείς που έχουμε την ευθύνη της πολιτείας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε τόσο πολίτες που ανήκουν σε μειονότητες, είτε πολίτες που δεν είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτό».
Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στα πέντε θετικά βήματα που έκανε η κυβέρνηση του για την αντιμετώπιση προβλημάτων των Τσιγγάνων, λέγοντας πως θα υπάρξει και συνέχεια.
Ο κ. Τσίπρας περιόδευσε στον οικισμό μαζί με τη Ρομά υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τζαμπάζη και τη μουσουλμάνα, επίσης υποψήφια ευρωβουλευτή Ουφούκ Μουσταφά, συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη, Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έτυχε θερμής υποδοχής από τους Ρομά.
pronews

Προβολή εικόνας στο Twitter