23.5.19

Την Παρασκευή πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα!


Γράφει η Μαίρη Λαμπαδίτη
Μπαράζ πληρωμών αύριο, Παρασκευή 24 Μαΐου για να προσέλθουν οι πολίτες στις κάλπες με γεμάτες τσέπες.
Αναλυτικά αύριο θα καταβληθούν:
  • Το Δημόσιο θα δώσει τις συντάξεις την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019.
  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019.
  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 28 Μαΐου 2019.
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 28 Μαΐου 2019.
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2019 ημέρα Πέμπτη.
  • Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα πληρώσει τις επικουρικές συντάξεις την Τρίτη  4 Ιουνίου 2019.
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα πληρώσουν τις συντάξεις την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019.
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα πληρώσουν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019.
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και επιδόματα
Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, θα πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αλλά και τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ, καθώς η 25η του μήνα που είναι η σταθερή ημερομηνία καταβολής τους είναι Σάββατο.
Αναλυτικά, θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ.
Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται για τον Μάιο.
Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 θα γίνει και η πληρωμή της β' δόσης για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ. Το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτηση Α21.
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος στέγασης (ενοικίου), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019. Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν το επίδομα ενοικίου μηνός, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.
ΕΦΚΑ: Στις 31 Μαΐου, η καταβολή των εισφορών Απριλίου
Αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) οι εισφορές Απριλίου 2019 των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του φορέα.
Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Παρασκευή 31η Μαΐου 2019, ενώ, την ίδια ημερομηνία, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).