8.5.19

ΥΠΑΜ Κύπρου: «Δεν θα μπούμε στο παιχνίδι εντάσεων της Τουρκίας» ( Ακολουθεί σχόλιο

Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης είχε κρίσιμο τετ-α-τετ με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ με την γεώτρηση του «Πορθητή».
Μετά την συνάντηση και τις συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όπου έγινε μια πολύ σημαντική ανταλλαγή απόψεων, ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης συζήτησε με τον Κύπριο ομόλογό του  Σάββα Αγγελίδη για τον τρόπο με τον οποίο η Λευκωσία αντιμετωπίζει τις ενέργειες της Άγκυρας, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε δηλώσεις.
Τι δήλωσε ο Σάββας Αγγελίδης
Ο Σάββας Αγγελίδης ήταν κατηγορηματικός σχετικά με την στάση που κρατήσει η Κύπρος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με απόλυτη ψυχραιμία δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε ενέργειες που οδηγούν σε ένταση στην περιοχή. Η Τουρκία επιδιώκει διαχρονικά αυτό να συμβεί και να οδηγηθούμε σε αποσταθεροποίηση».
Στη συνέχεια  προσέθεσε πως»η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα μπει στο παιχνίδι των εντάσεων και επέδειξε ψυχραιμία και νηφαλιότητα στις τουρκικές προκλήσεις»καταλήγοντας ωστόσο ότι «η ψυχραιμία αυτή δεν θα πρέπει να θεωρηθεί αδυναμία».
Επιπρόσθετα, «χαιρέτησε» τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν στις τουρκικές προκλήσεις οι σύμμαχοι της Κύπρου, όπως η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αίγυπτος, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία, οι οποίες καταδίκασαν την κίνηση της Άγκυρας και την κάλεσαν να ακυρώσει τη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ποιο ήταν το «μήνυμα» Αποστολάκη
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, δήλωσε ότι «αναζητούμε την ειρήνη και τη σταθερότητα την ίδια στιγμή όμως υπερασπίζουμε αποφασιστικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε μέσα από τις διεθνώς, παραδεδεγμένες, αρχές και το διεθνές δίκαιο την ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην περιοχή».
Επίσης, επικρότησε τη στάση που τήρησε η Κύπρος στη νέα τουρκική προκλητικότητα, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συντονισμό τόσο με την Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και με τους υπόλοιπους συμμάχους για τα επόμενα βήματα.
Υπενθυμίζεται πως ο Αποστολάκης μετά τις επαφές με τους Αναστασιάδη – Αγγελίδη θα δώσει το «παρών» στις εργασίες του 5ου Διακυβερνητικού Συμβουλίου Άμυνας, Ελλάδας – Κύπρου.
pronews
_______________________________________________________
*Σχόλιο από τον συνεργάτη της EFENPRESS:
  Φ. Ιωάννου 

ΑΙΣΩΠΟΣ, Μύθοι:


ΑΛΩΠΗΞ ΚΑΙ ΒΟΤΡΥΣ 
[ἀλώπηξ λιμώττουσα ὡς ἐθεάσατο ἀπό τινος ἀναδενδράδος βότρυας κρεμαμένους, ἠβουλήθη αὐτῶν περιγενέσθαι καὶ οὐκ ἠδύνατο. ἀπαλλαττομένη δὲ πρὸς ἑαυτὴν εἶπεν· «ὄμφακές εἰσιν».
οὕτω καὶ τῶν ἀνθρώπων ἔνιοι τῶν πραγμάτων ἐφικέσθαι μὴ δυνάμενοι δι᾽ ἀσθένειαν τοὺς καιροὺς αἰτιῶνται.
Αυτό ισχύει δυστυχώς με την αντιμετώπιση της Τουρκίας, χάρις εις ικανότητα των πολιτικών μας να αφήσουν τη χώρα μας να υστερήσει σε οπλικά συστήματα και να καταρρεύσει οικονομικά. Τώρα προβάλλουν δικαιολογίες ότι είναι ...φιλειρηνιστές διαφορετικά - λέει-  θα είχαν άλλη στάση έναντι της Τουρκίας!
Φ. Ιωάννου

ΥΓ  
...μεθερμηνευόμενον: " Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια"