6.5.19

Άκυρες οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη - Κάλπες μέχρι… να βγει ο εκλεκτός του Ερντογάν!

Το ...Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) αποφάσισε σήμερα την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.
Το απόγευμα της Δευτέρας το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) αποφάσισε την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.
Υπενθυμίζεται πως  νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του κυριότερου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Η ανακοίνωση οδήγησε την τουρκική λίρα ακόμα πιο χαμηλά σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο. Όπως μεταδίδει το Reuters, το τουρκικό νόμισμα βουτάει στις 6,1285 λίρες έναντι του δολαρίου από 6,0183 προηγουμένως.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε το Σάββατο σαφώς να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ της επανάληψης των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούποληόπου νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του κυριότερου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).
Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, το οποίο έχασε επίσης τον έλεγχο στην πρωτεύουσα Άγκυρα στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, έχει ήδη καταθέσει αίτημα στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας για ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη εξαιτίας παρατυπιών, όπως υποστηρίζει, και για διεξαγωγή νέων εκλογών.
«Υπάρχει εδώ μια αντιπαράθεση, είναι σαφές. Υπάρχει εδώ μια παρατυπία, αυτό είναι επίσης σαφές. Ας πάμε στον λαό και ας δούμε τι λέει και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα το δεχθούμε», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς Τούρκους επιχειρηματίες στην Κωνσταντινούπολη.



📌's Supreme Election Council (YSK) has ruled for a rerun of local elections in , AK Party's YSK representative says - Anadolu Agency
pronews