14.5.19

Στα όρια της φαιδρότητας το ΓΕΕΘΑ: «Κατά λάθος πέταξε το τουρκικό μαχητικό πάνω από την Χίο»!

Κατά λάθος πέταξε πάνω από τη Χίο, την πέρασε για τη...Ρόδο!!!  @@@@@ !
Juan
Η παροιμία «Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» είναι γνωστή αλλά ότι θα έφταναν στο σημείο οι υπεύθυνοι του ΓΕΕΘΑ, που είναι και οι αρμόδιοι για την αεράμυνα της χώρας, να δικαιολογήσουν την χθεσινή τουρκική αεροπορική εισβολή στην Χίο, σίγουρα ξεπερνάει ακόμα και τα όρια του φαιδρού!!!

Έτσι λοιπόν όπως μετέδωσε ο ραδιοσταθμός ALPHA σε ρεπορτάζ του Κώστα Σαρικά πηγές του ΓΕΕΘΑ (Αρχηγός ΓΓΕΘΑ είναι, για όσους δεν το ξέρουν, ο πτέραρχος Χ.Χριστοδούλου) υποστήριζαν ότι «Ο Τούρκος πιλότος... χάθηκε (σ.σ.: !!!) και για αυτό πέταξε πάνω από την Χίο»!
Ελπίζουμε όταν θα βομβαρδίσουν κάποιο ελληνικό νησί, γιατί θα συμβεί και αυτό, να μην μας πουν ότι βομβαρδίστηκαν από «λάθος των Τούρκων πιλότων»!
Το όλο σκηνικό που περιέγραψε ο ρεπόρτερ του ALPHA Κ.Σαρικάς βάσει των πληροφοριών που του δόθηκαν από ΓΕΕΘΑ, είναι ότι τα δύο τουρκικά μαχητικά κατευθύνθηκαν προς την Χίο, μετά απομακρύνθηκαν προς την κατεύθυνση της Τουρκίας και ενώ στην περιοχή πετούσαν ελληνικά μαχητικά ξαναπέταξαν πάλι προς την Χίο και ο ένας από αυτούς πέταξε πάνω από το νησί.
Φυσικά κανείς από την ελληνική πλευρά δεν τον ενόχλησε.
Τώρα, για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι κανείς από ελληνικής πλευράς δεν τον ενόχλησε τουλάχιστον με προειδοποιητικά πυρά, λένε ότι «Τους άκουσαν στους ασυρμάτους (σ.σ.: λιγάκι δύσκολο γιατί η μετάδοση των συνομιλιών μεταξύ των Τούρκων πιλότων των F-16 είναι κρυπτογραφημένες) ότι έκανε λάθος ο ένας πιλότος και ο άλλος του έλεγε «Ελα πίσω»!
Είναι πραγματικά να απορεί κανείς, αν όντως υπήρξαν τέτοιες διαβεβαιώσεις από πλευράς ΓΕΕΘΑ, για το επίπεδο των αρμόδιων Ελλήνων αξιωματικών...
pronews